ReggaeCafe ft. Tommy Tornado | Patronaat, Haarlem | 18-12-2021

Tommy Tornado Patronaat Haarlem

Date

18 dec 2021

Time

20:00

Cost

€7.50

Location

Patronaat, Haarlem
Reggae Café is terug van weg geweest! Elke maand krijgen nieuwe en veelbelovende reggae acts de kans om op het podium van Patronaat te stralen. Te stralen met muzikale omlijsting van de beste lokale DJ’s. Met dit seizoen een aantal nieuwe gezichten en oude bekenden, en een mix van unplugged concerten, onze favoriete resident dj’s en energieke liveshows. Reggae Café valt onder het project Haarlem On Stage en wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Haarlem en Haarlems Muziekfonds.
Thomas ‘Tommy Tornado’ Streutgers is wellicht de jongste vedette die Nederland op saxofoongebied rijk is. Al op 17 jarige leeftijd wint Tommy Tornado in 1997 de Big Boss Jazz Award. Sindsdien is zijn ster rijzende. Met diverse formaties staat hij op podia in heel Europa. Zo speelt hij in de ska-,rocksteady-, reggeaformatie Rude Rich & the Highnotes, waarmee hij onder andere tourde en platen maakte met legendarische Jamaicaanse artiesten als Rico Rodiguez, Derrick Morgan, Alton Ellis, Dennis Alcapone,The Heptones, Ernest Ranglin,Winston Francis en U-Brown.
Maar Tommy Tornado gaat solo ook hard met de twee dikke platen ‘Sunrise’ en ”Cool Down’ op zak. Vanwege corona is de hele “Back On Track” tournee door Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk gecanceld. Gelukkig is de tijd gebruikt om 4 nieuwe nummers te schrijven en op te nemen die ze deze avond laten horen.
In 2022 wordt het complete nieuwe album uitgebracht. Tommy Tornado wordt bijgestaan door de retestrakke en altijd swingende band The Clerks. De muzikale omlijsting van de avond wordt verzorgd door dj Tin Wish Tin.