Shiwa & The Tuff Sound Band | Bolwerk, Sneek | 08-10-2021

shiwa flux zaandam

Date

08 okt 2021

Time

21:00

Cost

€7.50

Location

Het Bolwerk, Sneek
Shiwa uit Rotterdam is een veelbelovende artiest in de Europese reggae- en dancehall scene. Bij Jah Sound International, een te gekke reggae- en dancehall soundsystem, komen allerlei soorten reggae voorbij. Shiwa maakte in 2007 zijn debuut met een pan-Afrikaans nummer dat hij samen met de Angolese artiest Yola had gemaakt. Van 2009 tot 2012 maakte hij deel uit van The Rootsriders, die bekend stonden om hun Bob Marley-tribute. Op 8 oktober staat de Rotterdammer samen met Jah Sound International in het Bolwerk te Sneek.
In het multiculturele Rotterdam ontdekte Shiwa op jonge leeftijd allerlei muziekstijlen. Zo ook de reggae. Zijn muzikale inspiratie is daarnaast hecht verweven met zijn Caribisch-Surinaams-Hindoestaanse roots. In zijn catchy nummers zijn zo ook invloeden te horen van onder andere Indiase klassieke muziek en hiphop, wat Shiwa’s sound absoluut uniek maakt.
Met zijn positieve energie, doelgerichte teksten en krachtige performance brengt Shiwa verbinding en bouwt hij bruggen tussen gescheiden werelden. Als je weet waar je vandaan komt, weet je ook waar je naartoe gaat. Of zoals hij zelf zegt: “I may stand on the shoulders of my inheritance, so that the sun lights up the road ahead.” Shiwa trad de afgelopen jaren veel op in Nederland, maar gaf ook shows in onder meer Tanzania, Curaçao, Costa Rica, Aruba, Groenland en New York. In 2020 bracht hij de singles ‘Humble’ en ‘King’ uit. Eerder dit jaar verscheen ‘Cool & Steady’.

Jah Sound International

Jah Sound International mag ook deze editie van de Reggae Sessions niet ontbreken. Ga mee op reis door de muzikale geschiedenis van Jamaica! Jah Sound International is een bekend gezicht bij festivals in binnen- en buitenland. Zo werden onder meer Reggae Geel (België), het Summerjam Festival (Duitsland), Bongo Bongo Splash (Duitsland), het Music in the Sun-festival (Groot-Brittannië), het Rototom Festival (Italië, Spanje) en het Drum Rhytm Festival (Nederland) aangedaan. Inmiddels is Jah Sound International ook kind aan huis bij Het Bolwerk