Protoje | Democrazy, Gent (B) | 25-10-2023

Location

Democrazy, Gent (B)

Time

19:30

Cost

€30.00

Date

25 okt 2023

Protoje is misschien wel dé meest toonaangevende reggae-artiest van zijn generatie. Zijn laatste projecten werden geprezen door media over de hele wereld: Vogue, Billboard, BBC, Rolling Stones… Hij opende tal van optredens voor Lauryn Hill en blijft verschijnen op legendarische festivals zoals Coachella, Glastonbury, Lollapalooza, Summerjam, Dour, …

In 2022 bracht PROTOJE THIRD TIME’S THE CHARM uit, zijn zesde studioalbum, opgenomen in zijn thuisstudio The Habitat in Kingston. Met “A MATTER OF TIME” en “IN SEARCH OF LOST TIME”, sluit het album de trilogie over het begrip tijd perfect af. Elk album weerspiegelt een emblematische periode in het leven van PROTOJE, die hem leidde naar nieuwe reflecties en visies op de wereld, een persoonlijke en professionele introspectie, als man, vader en kunstenaar. Met dit opus heeft PROTOJE zijn reggae roots behouden, inclusief alle geluiden waar hij van heeft leren houden. We horen een ijzersterk album met bijdrages van o.a. Jorja Smith, Lila Iké, Jesse Royal en Samory I.

Als hoofdrolspeler van de roots reggae-revival blijft hij de grenzen van het genre verkennen, maar dan wel met beide voeten in de 21ste eeuw. De erfenis van Bob Marley en Peter Tosh is in goede handen. (Bron: Democrazy)

WEB: Protoje – Agenda – Democrazy
FB:
PROTOJE • Democrazy