Heartwash (BE) | Angel Powah & We’re Only Human Band | Cultuurlab, Delft | 25-11-2023

Location

Cultuurlab, Delft

Time

20:00

Cost

€10.00

Date

25 nov 2023
Heartwash
Heartwash is de band rond songschrijver en zanger King Sillah Ishagha, die persoonlijke opnames uit Afrika en België maakt om liedjes te maken in het Engels en het Mandingo. Het geluid wordt gedragen door 6 gemotiveerde muzikanten, die hun strepen meer dan verdiend hebben op verschillende kwantitatieve fronten.
Ze willen vooral een positieve boodschap van hoop, vriendschap en verzoening brengen. Een perfecte remedie dus tegen verzuring!
Heartwash staat voor authentieke Roots-Reggae uit het hart van Borgerhout, overgoten met een pittige Afrikaanse saus! Ze hebben al meerdere albums uitgebracht en werken volop aan nieuwe nummers!

Angel Powah
(a.k.a. Angélique Verweij) is al vanaf haar 12e of 13e een fan van reggaemuziek. Zij begon met live muziek maken rond haar 19e nadat zij gitaarlessen volgde bij het LVC in Leiden (waar zij na een van die gitaarlessen gratis een concert van Eek A Mouse mocht bijwonen). Zij ging van het zingen van pop covers naar het maken van acid jazz nummers naar het brengen van jazz standards, maar ze is toch teruggekeerd bij haar jeugdliefde Reggaemuziek.

Samen met ‘The We’re Only Human Band’, een stel gedreven muzikanten met wie zij met veel plezier samenwerkt, maakt zij nummers, maar ze heeft ook al enkele nummers uitgebracht in een samenwerking met Ras Fire (R.I.P.) van Runn Records en met Manesa, deze nummers zijn te vinden op de muzikale platforms (“The Power of Music” & “Praying for a chance”). Angel Powah met The We’re Only Human Band eigen nummers en af en toe een mooie cover, liefst met veel harmonie zang. Zij ziet muziek niet alleen als een middel om mensen te vermaken, maar ook om een bevrijdende boodschap aan mensen over te brengen.

“Reggae is haar medicijn” tegen allerlei kwaaltjes! En als ze het echt niet meer weet roept ze de “Bush Daktah” om hulp
Tunes b4 and after by Dj Reggae Barbie and Dj Ewa Sound

FB: Heartwash (BE) en als Support act Angel Powah & the We’re Only Human Band