Horace Andy + Marijah & The Root Sense | Democrazy, Gent | 16-06-2023

Location

Democrazy, Gent (B)

Time

19:30

Cost

€32.00

Date

16 Jun 2023

Zijn stem herken je uit de duizend: de heldere, krachtige tenor van Horace Andy, die tegelijk mysterie en verlangen uitstraalt, kleurde al zovele classics in de reggae. Aan het begin van zijn lange carrière was er al het fenomenale ‘Skylarking’ (1972), enkele jaren later gevolgd door het meesterlijk album In the Light (1977). Hij maakte in die periode vele rootsreggae platen met coryfeëen Clement `Coxsone` Dodd, Bunny Lee, Augustus Pablo en Tappa Zukie.

In de jaren `80 had hij vervolgens een belangrijk aandeel in de opkomst van de dancehall. En aan het begin van de jaren `90 werd hij gevraagd om mee te werken op de platen en de concerten van het tot dan nog onbekende Massive Attack. Opnieuw zou hij de sterren van de hemel zingen op o.m. ‘Angel’, ‘Spying Glass’ en ‘Five Man Army’. En nog is hij niet uitgezongen, getuige het uitstekende album Midnight Rocker (2022), zijn eerste in 10 jaar, geprodjoest door Adrian Sherwood en uitgebracht op diens On-U Sound label. Horace Andy is een legende die je live MOET gezien hebben. Grijp de kans nu je die nog hebt.

MARIJAH & THE ROOT SENSE
Verwacht je bij MariJah and The Root Sense aan een directe vertaling van de roots en dub vibes uit de soundsystem cultuur, waarbij diepe bassen, strakke drumritmes en gitaar delays niet kunnen ontbreken. “Dit alles overgoten met dat bijzondere stemgeluid van MariJah, krachtig en toonvast, met conscious lyrics bovendien!” – Jah Shakespear, Reggae.beFB: Horace Andy Democrazy Gent
WEB: democrazy.be/artiesten/horace-andy/