The Congos & The Gladiators | De Oosterpoort, Groningen | 23-04-2024

Location

Oosterpoort, Groningen

Time

20:00

Cost

€34.60

Date

23 apr 2024
The Congos & The Gladiators komen naar de Oosterpoort in Groningen. The Congos is een rootsreggaegroep uit Jamaica. Het drietal vormde in de jaren ’70 en is één van de weinige reggae groepen die nog in de originele formatie de wereld over gaat. Als ze het podium betreden voel je gelijk de eenheid en de krachtige samenhang van de rastafari’s. De band werd bekend met het legendarische album Heart of the Congos. Dit album werd opgenomen in de legendarische Black Ark-studio van Lee “Scratch” Perry. Het bevat reggae roots-pareltjes die hun vocale prestaties eren. Nu, jaren later, duiken ze opnieuw de studio in om een nieuw album op te nemen dat in het voorjaar van 2024 zal uitkomen.
Na de opkomst en ondergang van veel reggaeartiesten en -bands blijven The Gladiators een van de meest invloedrijke reggaegroepen tot nu toe. Na het vormen van de band in het begin van de jaren ’70. maakten The Gladiators gelijk naam met hun succesvolste albums Trenchtown Mix Up (1976) en Proverbial Reggae (1978).
Sinds die tijd heeft de band altijd doorgetourd. In 2004 nam frontman Albert Griffiths een welverdiend pensioen, waarbij hij het leiderschap van The Gladiators bij de release van het album Father and Sons overdroeg aan zijn zoon Al, terwijl zijn andere zoon Anthony al sinds 1997 drumde in de band.

FB: The Congos & The Gladiators | 23 april 2024 | Kleine zaal / Trompsingel 27 | Spot Groningen