Dub Revolution | Cactus Brugge (B) | 26-11-2022

Location

Cactus, Brugge

Time

22:00

Cost

€18.00

Date

26 nov 2022

Cactus Muziekcentrum en vaste partner Forward Fever schuimen sinds 2010 de stratosfeer af op zoek naar de nieuwste revelaties van all things dub. Even graag rijdt Dub Revolution achteruit naar de oorsprong, evoluties en invloeden van de dub scene. Party’s die niet alleen op uw heupen, maar ook op uw conscious mind mikken! Het succes van Dub Revolution gaf ons inspiratie voor de nieuwe reeks Roots Revolution daarin brengen we voortaan alle live geluiden uit het brede spectrum van roots, reggae en dub onder.

MOA ANBESSA

Moa Anbessa is een collectief van ervaren muzikanten en vocalisten uit Venetië, Italië, waar ook hun eigen label en opnamestudio is gevestigd. Met een carrière die bijna drie decennia overspant, is Moa Anbessa een gevestigde waarde in de dub, roots en reggae scene. Hun muziek werd doorheen de jaren opgepikt door grote namen als Jah Shaka, Aba Shanti en Channel One. De crew, met Buriman, Imo en Prince David in de rangen, brengt hun dub vibes voor het eerst naar Brugge tijdens Dub Revolution!

INDICA DUBS

Sukh, de man achter Indica Dubs, kwam al op jonge leeftijd in aanraking met roots en dub in z’n hometown Londen. Geïnspireerd door de energie binnen de dub community, besloot hij zelf te producen. In 2010, op z’n twintigste, verscheen z’n eerste vinyl op zijn eigen label. Z’n tunes werden al snel opgepikt en hij werd gevraagd om dubplates te maken voor invloedrijke soundsystems als Jah Shaka, Channel One en King Shiloh. In 2017 startte Sukh met zijn Indica Dubs sound system, waarmee hij exclusieve tracks uit de Indica Dubs studio tot bij het publiek brengt en samenwerkingen aanging met de beste roots- en dubartiesten die op deze bol rondlopen. Tegenwoordig werkt Sukh vanuit Gent, waar hij in 2018 zijn eigen event Ghent Dub Club lanceerde. Meer dan 50 releases en talloze samenwerkingen later, is Indica Dubs een grote naam in de internationale roots- en dubscene. Een graag geziene gast op Dub Revolution!

FORWARD FEVER

Forward Fever heeft sinds hun ontstaan eind jaren ’90 niet stilgezeten. Ze reisden Europa rond en deelden het podium met een hele resem artiesten uit de reggae- en dubscene. Naast hun dj sets en radiowerk zijn ze ook productief in de studio. Hun eerste single, ‘Rasta We Rasta’ met Danny Red, Idren Natural en Jamma Dim werd een anthem in de soundsystemwereld. Sindsdien bracht Forward Fever nog een heleboel andere tracks uit op labels als AbabaJahnoy, Indica Dubs, Woodland Records, Vibes Generator, Reservoir Dub en hun eigen Forward Fever Recordings. Sinds jaar en dag zijn ze medeorganisator van Dub Revolution.

Tickets: €15 vvk / €18 add / jongerentarief €12 (enkel beschikbaar in vvk) – prijzen incl. handling cost
Locatie: Cactus Club
Deuren: 22u00 | Start: tba
Tickets en info: http://www.cactusmusic.be