Pass the Dutch Festival X-Mas Edition | De Flux, Zaandam | 24-12-2023

Location

De Flux, Zaandam

Time

16:00

Cost

€12.50

Date

24 dec 2023
Save the date: zondag 24 december komen we met een nieuwe (kerst!) editie van Pass The Dutch Festival! Dit keer in De Flux in Zaandam. Een van de acts is de Zaanse reggaeband Rebel Jam, de overige acts worden binnenkort bekend gemaakt. Pass The Dutch is een indoor mini reggae festival met reggae van eigen bodem. Zij kiezen iedere keer een andere podium in Nederland. Er zijn inmiddels 5 succesvolle edities geweest in Arnhem. Amsterdam, Utrecht en Breda (plus een aantal live streams tijdens Corona). Het programma varieert elke editie: 4 à 5 verschillende reggae bands, diverse DJ’s en een markt met merchandise en Caraïbisch eten.

Achtergrond:
Het idee is ontstaan in 2019 toen enkele Nederlandse reggae artiesten besloten de handen ineen te slaan. Door middel van samenwerking met verschillende Nederlandse reggae bands. artiesten en DJ’s. waaronder altijd een of meerdere lokale/regionale acts, kunnen we een gevarieerd programma bieden voor een groter publiek.

Onze mening is dat er kwalitatief hoogwaardige reggae muziek wordt gemaakt door reggae bands en artiesten in Nederland. Het  is belangrijk is om meer mensen kennis te laten nemen van reggae van Hollandse bodem. Reggae muziek is een belangrijk kanaal om een positieve boodschap over te brengen. Eenheid tussen mensen, gerechtigheid in de wereld, vrijheid voor iedereen en trots zijn op wie je bent, ongeacht je huidskleur of afkomst.

FB: Pass The Dutch festival: X-Mas edition 2023