Reggae T Festival: Twinkle Brothers | Meta and the Cornerstones | Gebouw T, Bergen op Zoom | 30-03-2024

Time

20:30

Location

Gebouw-T, Bergen op Zoom

Cost

€34.00

Date

30 mrt 2024

Bereid je voor op een onvergetelijke avond vol met de beste reggaemuziek. Geniet van de meeslepende ritmes en de positieve vibes die deze unieke muziekstijl met zich meebrengt. Dit jaar met Twinkle Brothers, Meta and the Cornerstones en Eazzup! Mis het niet en ervaar de energie en gemeenschapsgeest van reggae in Gebouw-T. Kaartverkoop is direct van start!

Twinkle Brothers
Twinkle Brothers, opgericht in 1962 door Norman en Ralston Grant uit Jamaica, zijn een toonaangevende reggaeband. Met leden als Eric Barnard, Karl Hyatt en Albert Green, werd hun debuut in 1966 met “Somebody Please Help Me” goed ontvangen. Ze werkten samen met beroemde Jamaicaanse producers en speelden een mix van calypso, soul, pop en reggae. Hun debuutalbum “Rasta Pon Top” uit 1975, met Rastafari-georiënteerde nummers, markeerde hun unieke sound. Ondanks dat ze in de jaren ’80 door Virgin Records werden losgelaten, bleef Norman Grant muziek produceren onder de Twinkle Brothers-naam. Hun samenwerking met Trebunie-Tutki sinds de jaren ’90 toont hun veelzijdigheid. De band, bekend om hun krachtige live optredens, blijft wereldwijd optreden en behoudt een loyale fanbasis.

Meta and the Cornerstones
Meta and the Cornerstones, onder leiding van Meta Dia uit Senegal, is een internationaal erkende reggaeband bekend om hun aanstekelijke ritmes en diepzinnige teksten. Sinds hun oprichting in 2006 in New York, heeft de band een unieke sound ontwikkeld, die Afrikaanse invloeden combineert met diverse muziekstijlen. Hun debuutalbum “Forward Music” in 2008, gevolgd door “Ancient Power” en “Hira”, toont een evolutie in reggae met thema’s van vrede, liefde en spirituele rechtvaardigheid. Het recente album “DIA” belicht hedendaagse wereldproblemen met een boodschap van hoop en genezing. Door hun krachtige optredens hebben ze wereldwijd een trouwe fanbasis opgebouwd, waarbij ze culturen en gemeenschappen verenigen door muziek.

Eazzup
Eazzup is een 9-koppige band die werd opgericht in 2016 door backing vocal Kaat Keijzers. Ze wist een groep ervaren muzikanten bijeen te brengen die dezelfde voorliefde delen: roots rock reggae. Maak je klaar voor een Reggae Experience die nog lang na zal dreunen. Met veel eigen werk en een aantal “Classic Riddims” tovert Eazzup ieder feestje om tot een dampend dansfestijn. Laat je meevoeren op de drum and bass en de rootsy zanglijnen van Jaipahman. Doe je ogen dicht en je waant je op het strand van Jamaica.

WWW: Reggae-T Festival: Twinkle Brothers e.a. – Gebouw-t