The Specials | Ronda, TivoliVredenburg, Utrecht | 29-06-2022

Location

TivoliVredenburg, Utrecht

Time

19:15

Cost

€47.00

Date

29 Jun 2022

The Specials komen naar Utrecht! In de industriële, Britse stad Coventry werd in 1977 The Specials opgericht. Een van de eerste multiculturele popgroepen in Engeland, qua muzikanten, maar ook qua muziek. Door het mixen van Engelse punk met Jamaicaanse ritmes en controversiële teksten wordt de band gezien als de grondlegger van de Britse ska. De eerste single ‘Gangsters’ blijft één van de bekendste nummers, uitgebracht op het door toetsenist Jerry Dammers opgerichte 2-Tone label. Na een korte, succesvolle carrière besluit de band in 1984 te stoppen, om gelukkig in 2008 weer verder te gaan. In 2010 speelt de band op Lowlands en in 2011 staan ze tot twee keer toe in een uitverkochte Paradiso.

Een jaar later verschijnt het tribute-album ‘Specialized’, waarvan de opbrengsten worden gedoneerd aan het ‘Teenage Cancer Trust’. Na het tragische verlies van drummer en oprichter John Bradbury besluit de band in december 2015 toch om door te gaan. In 2019 kwam het album ‘Encore’ uit. In 2021 bracht de band een bijzonder verzamelalbum vol covers van protestliederen uit.

“That’s the thing with the Specials, we are three very different people, but you put us together and we become the greatest rock ‘n’ roll band in the world, as far as I’m concerned. Something remarkable happens.”, aldus Horace Panter!

Facebook The Specials Utrecht >>

Lees meer: The Specials in Paradiso, Amsterdam >>