Rootsriders ft. Mo Ali | LEGEND40 | Melkweg, Amsterdam | 11-05-2024

Time

19:30

Location

Melkweg, Amsterdam

Cost

€30.45

Date

11 mei 2024

De Rootsriders komen naar de Melkweg in Amsterdam om de 40e verjaardag van het legendarische LEGEND album van Bob Marley te vieren! In 1984, 3 jaar na de tragische dood van Bob Marley, werd diens album Legend uitgebracht. Met meer dan 25 miljoen geregistreerde verkochte exemplaren (in werkelijkheid zijn het er veel en veel meer) is dit compilatie-album uitgegroeid tot één van de absolute bestsellers aller tijden. Tot op de dag van vandaag (!) staat het album nog steeds in menige album-charts. Het reikte onderweg tot nummer 1 in de UK, top 5 in de US en top 15 in Nederland. Zo staat Legend op dit moment al 800 (!) weken in de Amerikaanse Billboard album charts. De op-één-na langst genoteerde plaat ooit. Een uitzonderlijke prestatie voor een reggae-album.

In 2024 gaan Rootsriders, een van de bekendste Bob Marley-tributebands ter wereld, op pad om de 40e verjaardag van dit album uitgebreid te vieren. Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag. De band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, alsmede oud The Voice runner-up Mitchell Brunings. Zijn blind audition van – uiteraard – een lied van Marley wereldwijd ging viral, zijn bekende oud-leden. De huidige zanger Mo Ali werd, zoals dat tegenwoordig gaat, via sociale media gevonden in Sudan.

De band haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’. Als beloning stond de band op 7 mei van dat jaar in een uitverkochte Ziggo Dome, samen met de 3 andere finalisten van het programma.

WEB:Rootsriders feat. Mo Ali | Melkweg Amsterdam
FB:
Rootsriders feat. Mo Ali – Bob Marley Tribute – Melkweg Amsterdam