Max Romeo | Burgerweeshuis, Deventer | 18-05-2023

Location

Burgerweeshuis, Deventer

Time

21:30

Cost

€29.50

Date

18 mei 2023
De legendarische Jamaicaanse reggaeartiest Max Romeo komt naar Deventer. Hij trekt zich terug uit de muziekwereld met een uitgebreide afscheidstour in Europa. Voor deze show in het Burgerweeshuis zijn zoon Azizzi Romeo en dochter Xana Romeo mee. Het wordt zijn laatste optreden in Nederland dus mis het niet! Speciaal voor deze tour brengt hij samen met zijn zoon Azizi Romeo en dochter Xana Romeo in april nog een nieuw album uit. Hierop nieuwe nummers en een aantal klassiekers waaraan verschillende artiesten meewerken.

Max Romeo begon zijn muziekcarrière in de jaren zestig als lid van de groep The Emotions. In 1968 bracht Romeo als soloartiest zijn debuutalbum “A Dream” uit. Het album bevatte de hitsingle “Wet Dream,” die een groot succes werd in Jamaica. Gedurende de jaren 1970 bleef Romeo een reeks succesvolle albums en singles uitbrengen, waaronder “I Chase the Devil”, “One Step Forward”, “War ina Babylon” en “Open the Iron Gate”. Hiervoor werkte hij veelvuldig samen met producer Lee “Scratch” Perry. Veel van zijn songs gingen over politieke en sociale kwesties, en hij wordt beschouwd als een van de meest politiek bewuste en kritische artiesten van zijn tijd.

Support: Harmonic Waves
Als support act van Max Romeo in Deventer, zal Harmonic Waves vóór het concert, de vetste dub, roots, dancehall en reggae platen draaien en ná het concert de energy vasthouden en iedereen laten dansen.

FB: Max Romeo | Burgerweeshuis
WEB: Max Romeo // Support: Harmonic Waves