Rootsriders | Catch a Fire 50 | Metropool, Hengelo | 15-04-2023

Location

Metropool, Hengelo

Time

20:00

Cost

€27.50

Date

15 apr 2023

De Rootsriders komen naar de Metropool in Hengelo. Ditmaal met een speciaal eerbetoon aan het iconische Marley album ‘Catch a Fire’. 1973 was het jaar van de internationale doorbraak van Bob Marley. De onbetwiste koning van de Reggae. Hij brak door met het album Catch A Fire. Met z’n zwoele en opzwepende ritmes. Met zijn bewogen teksten en een boodschap van universele liefde groeide Bob Marley samen met z’n begeleidingsband The Wailers dat decennium uit tot één van de allergrootste smaakmakers van de muziekgeschiedenis. Veel te jong, hij was pas 36, stierf hij in 1981 aan de gevolgen van kanker. Desalniettemin een zeer omvangrijk en indrukwekkend oeuvre achterlatend.

Rootsriders is al jaren één van de bekendste Bob Marley tribute bands ter wereld. In 2023 is het 50 jaar na de doorbraak van dit iconische album. Tijd om het album nog eens extra in de schijnwerpers. Hiermee laat de band andermaal zien waarom zij in de afgelopen 17 jaar zijn uitgegroeid tot de beste Marley tribute band ter wereld.

Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag. De band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, alsmede oud The Voice runner-up Mitchell Brunings, wiens blind audition van – uiteraard – een lied van Marley wereldwijd viral ging, zijn bekende oud-leden. De huidige zanger Mo Ali is zoals dat tegenwoordig gaat via sociale media gevonden in Sudan.

De band haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’. Als beloning stond de band op 7 mei van dat jaar in een uitverkochte Ziggo Dome. Ze traden daar samen op met de 3 andere finalisten van het programma.

Website: Rootsriders De Metropool. Hengelo >