Rootsriders | Legend Acoustic Edition | De Leest, Waalwijk | 03-11-2023

Time

20:15

Location

De Leest, Waalwijk

Cost

€27.00

Date

03 nov 2023

Rootsriders komen met Legend The Acoustic Edition naar Waalwijk. De formatie is een Nederlandse tribute band die wereldwijd bekendheid heeft verworven. Dit deden zij met hun eerbetoon aan de legendarische reggae-artiest Bob Marley. De band bestaat uit getalenteerde muzikanten die zich hebben toegelegd op het reproduceren van de karakteristieke sound en energie van Marley’s muziek. Opgericht in 2006, begon Rootsriders als een project om de muziek van Bob Marley levend te houden. Daarnaast wil de band zijn boodschap van liefde, eenheid en sociale rechtvaardigheid te verspreiden. Wat begon als een eenmalig optreden groeide al snel uit tot een fenomeen in de Nederlandse muziekscene. Met hun vakkundige uitvoeringen en authentieke interpretatie van Marley’s nummers wisten ze al snel een grote schare fans aan te trekken.

Rootsriders staat bekend om hun dynamische live-optredens, waarbij ze het publiek meenemen op een muzikale reis door de hits van Bob Marley. De band slaagt erin om de essentie van Marley’s muziek vast te leggen. Dit doen zij met een combinatie van strakke reggae-ritmes, soulvolle vocalen en de kenmerkende rauwe energie die zo kenmerkend is voor Marley’s eigen uitvoeringen.

De band haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’. Als beloning stond de band op 7 mei van dat jaar in een uitverkochte Ziggo Dome. Zij speelden daar samen met de 3 andere finalisten van het programma.

WEB: Rootsriders Legend Acoustic – Waalwijk