Openlucht concert van Black Uhuru in het Goffertpark in Nijmegen

black uhuru openlucht theater de goffert nijmegen

Black Uhuru komt naar het Gofferpark in Nijmegen. De Jamaicaanse formatie zal een uniek optreden verzorgen in de openlucht. De band won in 1985 hun eerste reggae-grammy voor het album ‘Anthem’. In 1994 ontvingen ze de Diamond Award of Excellence, als eerste reggaeband ooit. Met veertien originele albums, zeven instrumentele dub-platen en vier live albums is Black Uhuru de best verkopende reggae act na Bob Marley. Ze toerden met de Rolling Stones en namen muziek op met heel veel muzikanten, van Keith Richards tot Ice-T.

Black Uhuru (letterlijk vertaald ‘Zwarte Vrijheid’) werd opgericht in het Waterhouse district, in Kingston, Jamaica. Ondanks dat dit bekend staat als één van de grootste probleemwijken van het land is het ook de broedplaats voor meerdere reggae-artiesten. Van Wailing Souls tot Bob Marley, die Simpson de kneepjes van het vak leerden voor hij zijn eigen band oprichtte.

Organisatie:
“We zijn trots dat we de reggae band Black Uhuru hebben kunnen overhalen voor een optreden in Nijmegen. De echte reggaekenner zal bij deze naam meteen een gat in de lucht springen, want al meer dan 45 jaar brengt Derrick ‘Duckie’ Simpson met Black Uhuru reggae van wereldniveau uit.”

Event Reggae Agenda: Black Uhuru, Goffertpark Nijmegen >

Website: Black Uhuru Goffertpark Nijmegen >

Facebook
Twitter
WhatsApp