Eek A Mouse naar Reggae Rotterdam Festival in Ahoy

Eek A Mouse komt naar Reggae Rotterdam in Ahoy! Eek A Mouse, geboren als Ripton Joseph Hylton, is een Jamaicaanse reggae- en dancehall-artiest die bekend staat om zijn unieke stijl, rauwe vocalen en humoristische teksten. Hij is geboren op 19 november 1957 in Kingston, Jamaica. Eek A Mouse verwierf internationale bekendheid in de jaren 80. Hij wordt beschouwd als een pionier in de reggae- en dancehall-muziekscene. Reggae Rotterdam viert dit jaar hun 5-jarig jubileum. Zij doen dit met een speciale editie in de Ahoy te Rotterdam. Het evenement zal zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Eek A Mouse staat bekend om zijn unieke stemgeluid en zijn vermogen om te zingen in verschillende stijlen, waaronder reggae, dancehall, dub en rock. Zijn muziek combineert vaak politieke en sociale boodschappen met een speelse en humoristische benadering. Hij creëert slimme woordspelingen en maakt gebruik van dubbele betekenissen in zijn teksten, waardoor zijn nummers zowel vermakelijk als betekenisvol zijn.

Een van zijn bekendste nummers is “Wa Do Dem”, dat is uitgebracht in 1981. Het nummer was een hit in Jamaica en ver daarbuiten, en wordt nog steeds beschouwd als een reggae-klassieker. Andere populaire nummers van Eek A Mouse zijn onder andere “Ganja Smuggling”, “Anarexol”, “Operation Eradication” en “Police in Helicopter”.

FB: Eek A Mouse Reggae Rotterdam
WEB: Eek A Mouse Ahoy

Facebook
Twitter
WhatsApp