Solo optreden van Mo Ali (Rootsriders) in Patronaat

Mo Ali is bekend als zanger van de Marley cover band Rootsriders. De Sudanese zanger werkt echter ook aan een solo carrière. Zondag 12 maart staat de energieke zanger op het podium van de Patronaat in Haarlem. Van reggae muziek ontdekken in je slaapkamer in Sudan tot op het podium staan in Europa als zanger van een Bob Marley tribute band. Het klinkt bijna als een jongensboek, maar het is precies zoals het voor Mo Ali ging.

Op 10-jarige leeftijd hoorde de zanger voor het eerst de muziek van Bob Marley en stond hij in zijn kamer mee te zingen met de muziek. Niet veel later leerde hij zichzelf gitaar, drums, keyboard en basgitaar spelen en ontwikkelde hij zich tot een steeds betere zanger. Er volgde een carrière in thuisland Sudan met de bands Sudan Roots en Mohamed Ali and the Nile Riddim totdat de zanger werd gevraagd om frontman te worden van de Nederlandse Bob Marley tribute band Rootsriders.

Buiten die optredens om werkt de muzikant hard aan zijn solocarrière, zo verscheen zijn eerste EP ‘Alhamdo Lilah’ in 2020. In Patronaat kunnen we op zondag 2 maart voor het eerst van de Sudanese zanger genieten. (Bron: Patronaat)

FB: Mo Ali | Patronaat Haarlem
WEB: Mo Ali – Patronaat

Facebook
Twitter
WhatsApp