Reggae Geel maakt line up compleet met reeks grote namen

In april maakten we jullie al blij met grote namen als Third World, Luciano, Morgan HeritageHorace Andy, Mortimer, Lila Ike en Marcus Gad. Intussen hebben we het onderste uit de kan gehaald en een hele bende artiesten van formaat kunnen strikken. Bekijk hieronder de volledige line up voor Reggae Geel 2022.

Klaar? Hou je vast… We beginnen (g)roots.

Lovers-rock-legende Beres Hammond spreidt op zaterdag zijn liefde vanaf de MainStage. Met zijn voltallige Harmony House Band zullen we vast wel bekomen van de avond ervoor. Want op vrijdag slaan onze harten enkele slagen sneller voor een wereldprimeur van jewelste: Christopher Martin en Romain Virgo zijn voor het eerst samen te zien in Europa. Ze delen het podium met hun goddelijke stemmen en zorgen voor eindeloze entertainment, vibes en mega-hits. Niemand minder dan de koning van de afrobeat Davido betreedt op vrijdag datzelfde podium met zijn band the compozers.

Herinner je je nog dat we dit jaar iets te vieren hebben op Reggae Geel? Even een opfrissertje: op 6 augustus viert Jamaica zijn 60ste onafhankelijkheidsverjaardag. Reden te meer om met een reeks grote namen op de proppen te komen. Wie komt er dus nog meer?

Agent SascoKranium en Misty in Roots zijn ’s zaterdags in volle glorie te bewonderen. Ze worden op vloeiende en humoristische wijze op de MainStage aan elkaar geweven door de professionele radiostem van onze Jamaicaanse host Ron Muschette. En we introduceren enkele nieuwe, opkomende talenten uit Jamaica. D’Yani, Alexx A-Game en Zhayna kozen ervoor om hun Europese debuut te maken op Reggae Geel.

Natuurlijk is er meer. Op de Tallawah Stage presenteren we met trots African Head Charge. Met niemand minder dan Adrian Sherwood aan de knoppen. Dancehall van wereldklasse tref je in de Bounce tent, met namen als Sentinel, Code Red Sound, Dynamq en Herb-A-Lize It. En waarschijnlijk gaat het dak er helemaal af als Elephant Man daar zijn intreden maakt op zaterdagavond.

Mocht je het de afgelopen jaren vergeten zijn: Reggae Geel is een festival met 4 podia, veel beleving en tussen de optredens door het nodige amusement. Dit jaar beleef je liefst 5 mobiele soundsystems op het festivalterrein.

Het aftellen tot 5 augustus is dus begonnen. Kan je niet wachten tot deze hoogdag? Well, you’re in for a treat. Want op donderdag 4 augustus kan je je tent al opzetten en feesten op onze gratis pre-party op de camping. Ja ja … een party. En gratis.

Oh ja, dit ook nog even. We dragen zo goed mogelijk ons steentje bij voor het milieu. Reggae Geel zegt NEE tegen plastic! Een beter milieu begint namelijk bij onszelf. Daarom werken wij met het systeem van eco-tokens aan alle bars. Hoe het werkt? Bij binnenkomst ontvang je 1 gratis eco-token! Bestel je een drankje, dan lever je deze eco-token in. Is je drankje op? Gooi je beker, flesje of blikje dan niet weg! Lever het in aan de bar bij je volgende bestelling, of ruil het om voor een nieuwe eco-token. Let op, zonder eco-token, leeg bekertje, flesje of blikje betaal je 2 euro extra per besteld drankje. 

Het festival staat voor meer dan alleen muziek. We vertegenwoordigen het leven. Met onder andere multiculturele food stands, speciale bieren, culturele belevenissen, fair-trade-producten en respect voor elke overtuiging, religie, afkomst, geaardheid en eender welke voorkeur dan ook. Geen labels, enkel solidariteit.

Afspraak dus op Reggae Geel 2022, of zoals het voor insiders door het leven gaat: de jaarlijkse hoogmis. Het festival dat bekend staat om zijn goede sfeer, lekker eten uit alle streken van de wereld, bizarre winkeltjes, markante figuren, eco-vriendelijkheid en vooral: veel samenhorigheid.

Tot dan. Tot Reggae Geel!

Website Reggae Geel >

Facebook
Twitter
WhatsApp