The Reggae Nation: The Global Legacy of Bob Marley & the Wailers

Op 23 september 1980 traden Bob Marley and the Wailers voor de laatste keer live op. Met hun aanstekelijke muziek en boodschap van rebellie, verlossing en Rastafari. Minder dan een jaar later stierf Marley op slechts 36-jarige leeftijd, hetgeen hem transformeerde tot een reggaelegende en een wereldwijd icoon. Op 23 september 2021, precies 41 jaar na dat laatste concert, verschijnt een nieuw, uniek boek getiteld The Reggae Nation: The Global Legacy of Bob Marley & the Wailers. Het boek door onderzoeker en auteur Martijn Huisman is het resultaat van tien jaar onderzoek. Het is bovenal een eerbetoon aan Bob Marley en de Wailers en hun muziek en boodschap.

The Reggae Nation vertelt het verhaal van de wereldwijde impact van Bob Marley en zijn bijdrage aan de internationale reggaegemeenschap. Als een geschiedenis van reggae en een reggae-reisverslag in één, neemt The Reggae Nation lezers mee op een buitengewone reis door tijd en ruimte. Het boek gaat naar de bron van de reggae. The Reggae Nation beschrijft de verspreiding van reggae over de wereld. Aan de hand van het werk en leven van Bob Marley. Het boek gaat van de bodem van de Grand Canyon tot de bevroren hoogten van de Himalaya in Nepal. Langs talloze plaatsen daartussen op alle continenten. Met een voorwoord van Roger Steffens, reggae expert en auteur van So Much Things to Say: The Oral History of Bob Marley.

Gerenommeerde fotografen

The Reggae Nation is kleurrijk ontworpen en geïllustreerd door Maria Papaefstathiou, medeoprichter van de International Reggae Poster Contest. Het 432 pagina’s tellende hardcover boek bevat bijna 300 foto’s. Beelden van gerenommeerde reggae- en popmuziekfotografen van over de hele wereld. Lee Abel, Adrian Boot, Murray Cammick, Ueli Frey, Kim Gottlieb-Walker, Gijsbert Hanekroot, Marcello Mencarini, Ebet Roberts, Mitsuhiro Sugawara en Rob Verhorst.

Dit boek is een eenmalige, gelimiteerde oplage van 500 exemplaren. HIervan zijn er al 300 zijn verkocht in de crowdfunding- en pre-orderfase. Elk exemplaar is genummerd en gesigneerd door de auteur. De opbrengst van de boekverkoop gaat naar het goede doel, namelijk HELP Jamaica! HELP Jamaica ondersteunt sinds 2008 educatieve projecten op Jamaica om kinderen, jongeren, en volwassenen uit economisch en sociaal achtergestelde gebieden de kans te geven om te leren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

The Reggae Nation: The Global Legacy of Bob Marley & the Wailers is vanaf 23 september wereldwijd verkrijgbaar via www.reggaenationbook.com

Facebook
Twitter
WhatsApp