Rototom Sunsplash bevestigt optreden van Burning Spear

Het hing al een tijdje in de lucht maar Rototom Sunsplash heeft Burning Spear aangekondigd voor aankomende editie. The Spear hintte al een tijde op social media naar een terugkeer op de Europese festival podia. De organisatie van Rototom geeft aan jaren gewacht te hebben op dit moment. Rototom Sunsplash in spanje vindt dit jaar plaats van 16-22 augustus.

Winston Rodney, ook wel bekend als Burning Spear, is de typische Jamaicaanse rootsreggaezanger. The Spear staat bekend om zijn unieke, rokerige zangstijl. Zijn teksten zijn op Rastafari en Marcus Garvey geïnspireerd. Zij vormen het sjabloon voor hoe culturele reggae word geïnterpreteerd vanaf de jaren 70. Hij brak voor het eerst door in Coxsone Dodd’s Studio 1. Dit was voordat hij een wereldwijde sensatie werd met zijn albums Marcus Garvey en Man In The Hills. De albums zijn geproduceerd door Jack Ruby en gedistribueerd door Island Records. Vandaag is Burning Spear een volledig onafhankelijke artiest die twee Grammy Awards heeft gewonnen. Na jaren weg te zijn geweest van liveshows, keert hij terug naar Rototom voor het belangrijkste evenement in de recente reggaegeschiedenis.

Rototom Sunsplash is een groot Europees reggaefestival dat elke zomer plaatsvindt in Benicàssim, een paar kilometer ten noorden van Valencia in Spanje. Sinds 1994 trekt het duizenden reggaefans van over de hele wereld, dankzij een uitgebreid cultureel en muzikaal programma dat tot tien dagen duurt.

Facebook Burning Spear Rototom 2022 >

Facebook
Twitter
WhatsApp