‘King of Fire’ Capleton komt in oktober naar Deventer

Capleton komt naar het Burgerweeshuis in Deventer. De Jamaicaanse reggae-artiest Capleton blies (samen met Buju Banton en Sizzla) het genre begin jaren negentig nieuw leven. Zij deden dit door klassieke rootsreggae te mixen met zangstijlen en ritmes uit de dancehall. Tekstueel legt Capleton (ook bekend als King Shango, King David, The Fireman en The Prophet) daarbij de nadruk op spirituele thema’s in plaats van braggen & boasten. Zijn muziek bevat vaak sociaal bewuste teksten die de strijd tegen onrecht. politieke corruptie en ongelijkheid belichten.

Hij is geboren op 13 april 1967 in Saint Mary, Jamaica. ‘King Shango’ begin zijn muzikale carrière in de jaren 80. Sindsdien heeft hij een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Capleton staat bekend om zijn unieke combinatie van reggae, dancehall en Rastafari-filosofie. Zijn muziek bevat vaak sociaal bewuste teksten die de strijd tegen onrecht. politieke corruptie en ongelijkheid belichten. Hij brengt een boodschap van empowerment en spiritualiteit. Zijn teksten bevatten vaak verwijzingen naar Bijbelse en Rastafari-principes.

Inmiddels kan hij terugkijken op een carriere van 35 jaar, waarin hij onder meer twee albums uitbracht bij het legendarische label Def Jam. Let op: dit is voor het eerst in zes jaar dat Capleton in Nederland te zien is! (Bron: Burgerweeshuis)

SUPPORT: HARMONIC WAVES SOUNDSYSTEM

Als support act van Capleton, zal Harmonic Waves Soundsystem vóór het concert, de vetste dub, roots, dancehall en reggae platen draaien en ná het concert de energy vasthouden en iedereen laten dansen.

FB: Capleton | Support: Harmonic Waves System | Deventer Burgerweeshuis

Facebook
Twitter
WhatsApp