Chezidek ft. Irie Ites naar Q-Factory in Amsterdam

De Jamaicaanse reggae artiest Chezidek komt met Irie Ites Sound naar de Q-Factory in Amsterdam. Chezidek staat bekend om zijn unieke muzikale stijl. Zijn teksten kaarten sociale en politieke kwesties aan. Hij is geboren als Desbert Johnson op 20 juni 1973 in Saint Ann Parish, Jamaica. Het optreden staat gepland op 14-04-2023. De show begint om 20.30 uur. Kaartjes kosten €20,-.

Chezidek begon zijn muzikale carrière in de vroege jaren ’90 als onderdeel van de roots-reggae-groep The Chosen Few. In 2002 bracht hij zijn debuutalbum “Harvest Time” uit. Dat album werd al snel een hit. Zijn naam vestigde als een van de belangrijkste stemmen in de Jamaicaanse reggaescene.

Chezidek heeft inmiddels meerdere albums uitgebracht, waaronder “Inna Di Road” (2007), “Judgment Time” (2010) en “The Order of Melchezedik” (2013). Zijn muziek is beïnvloed door klassieke reggaeartiesten zoals Bob Marley, Peter Tosh en Burning Spear. Hij heeft zijn eigen unieke geluid ontwikkeld. Dat een mix is van rootsreggae, dub en dancehall.

Naast zijn muzikale prestaties heeft Chezidek ook deelgenomen aan verschillende sociale en politieke activiteiten, waaronder een campagne tegen kindermisbruik en een initiatief om de muziekindustrie in Jamaica te hervormen. Met zijn unieke stijl en sterke sociale boodschappen blijft Chezidek een belangrijke figuur in de Jamaicaanse reggaescene en heeft hij een wereldwijd publiek bereikt dat zijn muziek waardeert.

WEB: Chezidek @ Q-Factory Amsterdam

Facebook
Twitter
WhatsApp