Vandaag luister ik: Dennis Brown – Slow Down (1985) (Raymond Ubbink)

Slow Down – Dennis Emmanuel Brown (1 Februari 1957 – 1 Juli 1999) werd door Bob Marley als de kroonprins van de Reggae genoemd. Dat is nog eens een eer. Daar droomt iedere Reggae-artiest toch van. Wie Dennis Brown zegt, denkt al snel aan “Money In My Pocket”. Dat is niet zo verbazingwekkend, want naast dat dit zijn bekendste song is, was dit ook het begin van zijn internationale doorbraak.

Dit album ‘Slow Down’ is uit 1985 en dat was de periode dat Brown één van de lijstaanvoerders was van de Jamaicaanse Reggae.
De sound is ook klassiek 80’s. Roots gedrumd op elektronische drums, waarschijnlijk een SIMMONS, want dat was helemaal de mode destijds. Tegenwoordig is deze syndrum-sound behoorlijk vintage en ook dat is helemaal oké. The Sound & The Songs roepen sowieso per direct het gevoel van die tijd op en ik zal je zeggen: ‘Dat Is Een Heerlijk Gevoel!’ De stem van Dennis Brown is zuiver en heerlijk getimed. Vocaal is hij zo sterk, dat harmoniezang nauwelijks nodig bleek voor dit album …. Slow Down..

Dennis Brown – Slow Down | Door: Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp