Vandaag luister ik naar: Empress Miriam Simone – Follow my Dreams (door: Raymond Ubbink)

Dit is het allereerste album van Empress Miriam Simone (Suriname/Amsterdam). We speelden op dezelfde festivals (Eibergen, Lochem) en ik kan dus uit ervaring zeggen dat ze net zo goed is als dat ze aardig is. En ze is erg aardig! Dat was ze toen, maar ook als we elkaar weer tegenkwamen bij andere concerten. Op achttienjarige leeftijd verzorgde ze de backings bij Reggae-HipHop-formatie POSTMEN. In 2010 startte ze haar solocarrière en bracht dus twee jaar later dit album uit. Ze deelde tevens het podium met onder andere Sizzla, Chronixx, Jah 9, Tarrus Riley en I-Octane. Voor mij is ze qua Female-Reggaesingers de top van Europa. Hoewel ik het mij niet kan voorstellen hoop ik dat je haar, als je haar nog niet kent, gaat beluisteren. Als je haar wel kent, dan is het misschien alsnog een reden om haar muziek vandaag te draaien, want dat is het meer dan waard!!!

door: Raymond Ubbink

Vorige maand (Oktober, 2021) bracht Empress Miriam Simone al de prachtige nieuwe videoclip uit voor haar nummer: Keep Hailing King Rastafari. Empress Miriam Simone is een veelbelovende reggaezangeres en radio-dj uit Nederland met Surinaamse roots. Ze begon al op jonge leeftijd met zingen en werd beïnvloed door o.a. Mary J. Blige, Sade en Aretha Franklin. Sinds 2009 focust ze zich echter volledig op reggae en heeft sindsdien diverse singles, mixtapes en EP’s uitgebracht. Empress Miriam Simone haar nieuwste album ‘Amsterdam Revival’ is een heerlijke rootsreggae-plaat waarop ze o.a. samenwerkt met Jamaicaanse sterren als Capleton en Sizzla.

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp