Nederlandstalig reggae/ska-duo Kaellex brengt eerste album uit

Foto door Danny van de Griend

Het ‘Is Waar’, het debuutalbum van het van Goeree Overflakkee afkomstige duo Kaellex,is een waarheid geworden. Een album waarop ze net zoals hun voorgangers uit de lage landen, heerlijk kruisbestuiven om hun Nederlandstalige reggae & ska een eigenwijzesmoel te geven. Het is een afwisselend album geworden met herwerkte versies. Versies van al eerder uitgebrachte singles, die zijn voorzien van verbeterde arrangementen en mixen.

Veel van hun liedjes hebben een heerlijk dansbare groove. Her en der wat prettig oorwurmpjes, die je vrolijk meenemen naar hun mooie eiland. Het aanwezige surfgitaar geluid versterkt de zomerse sfeer in dit geheel. Even als de mooie meerstemmige koortjes. Ze flirten zelfs met geluiden en instrumenten die je niet zo vaak tegenkomt in dit genre. De liedteksten worden met zorg gemaakt en ondanks dat ze wat te vertellen hebben wordt het niet te gewichtig. Daar tegenover staan de lichtere thema’s voor een prettig tegenwicht. ‘Is Waar’ is te beluisteren op alle streaming diensten of te verkrijgen bij de band op cd in een gelimiteerde oplage.

Biografie

Kaellex maakt nederlandstalig elektronische Reggae op lekker dansbare beats. Ze gebruiken invloeden uit de Ska, Dub en Surfrock. Het duo van Goeree Overflakkee is in het voorjaar van 2019 begonnen met het kruisbestuiven van deze stijlen, nadat ze een paar jaar niet meer in het band circuit actief zijn geweest. Ze hebben een voorliefde voor ge├źngageerde liedteksten op een lichte toon, die worden afgewisseld met lichtere thema’s. Zo brachten ze een jaar lang, elke maand een nieuw nummer uit, waarvan de reeds uitgebrachte nummers in goede aarde vielen bij enkele radiodj’s (NPO1, SLAM!, Poolijs-Urgent FM Gent (BE), Reggae Fever-Radio Extra Gold, Reggae Night-Stadsradio Delft, Reggae Festival-Rick FM Uithoorn, Mahasz (HU).Kortom, hou je van Doe Maar, Luie Hond of Bob Marley, dan is de kans groot dat de muziek van dit duo je ook wel aanstaat.

Spotify: Is Waar – Album by Kaellex | Spotify >

FB: Kaellex

Facebook
Twitter
WhatsApp