Rototom Sunsplash Festival streeft naar een koolstofvrije voetafdruk

SPANJE – Het internationale reggae festival Rototom Sunplash streeft naar een koolstofvrije voetafdruk. Het festival gaat zijn uitstoot meten dit jaar. De organisatie hoopt met die informatie in de toekomst klimaatneutraal te kunnen worden. Het project zal in samenwerking met Tuawa + Global Omnium . Na de metingen komen er acties om de uitstoot te compenseren. Dit jaar vindt de 27e editie plaats van het festival. Rototom Sunsplash valt dit jaar in de week van 16 tot 22 augustus in Benicassim, Spanje.

Het idee is om de werkelijke impact van de activiteit van het festival op het milieu te meten. Op die manier kan het festival zien wat de ecologische voetafdruk is. Alle activiteiten worden gemonitord door een team van 15 professionals. Van het ontwerp en de planning van de editie tot de ontmantelingsfase van de infrastructuur.

Rototom Sunsplash: “Ons doel is om van deze eerste meting te leren om verbeteringen door te voeren. Uiteindelijk zou het niet voldoende moeten zijn om voor volgend jaar een procentuele vermindering van de uitstoot vast te stellen, wat belangrijk is, maar om te kijken hoe we die hoeveelheid CO2 kunnen compenseren die we niet in twaalf maanden kunnen elimineren, bijvoorbeeld door het planten van bomen, steun voor het schoonmaken van de oceanen, enz.”

Website: Rototom Sunplash Festival in Benicassim >

FB: Rototom Sunsplash Festival Benicassim >

Facebook
Twitter
WhatsApp