Protoje naar OLT Rivierenhof in Antwerpen voor opluchtconcert

protoje olt rivierenhof antwerpen

Protoje komt naar OLT Rivierenhof in Antwerpen voor een oplucht concert. De voorbije vier edities van Lighters Up verkochten telkens uit. Met de zomer op volle capaciteit, waarom niet nog een stapje verder gaan!? Daarom verwelkomen we met veel trots, niemand minder dan dé vaandeldrager van de Reggae Revival: Protoje! Samen met de Amerikaanse dub zanger Fikir Amlak en de nieuwe Belgische formatie rond MariJah, The Root Sense zal het live gedeelte veel harten sneller doen slaan. Als kers op de taart zijn het de Antwerpse sounds van DJ Shar Perez en Soul Shakers die de avond deejay-wise aan elkaar doen draaien. Epic night incoming!

PROTOJE

Protoje mag je gerust aanspreken als de meest toonaangevende en belangrijkste reggae-artiest van zijn generatie. Deze zoon van Calypso Queen en zangeres Lorna Bennett brengt traditionele roots reggae in een nieuw jasje. Hij zet het genre zo volledig naar zijn hand. Een uitzonderlijk gevoel voor ritme en een stijl die reggae, dancehall, pop en dub transformeert. Hij rijgt sinds 2010 de hits aan mekaar: o.a. ‘Rasta Love’ met Kimany Marley en vooral ‘Who Knows’ met Chronixx. In 2020 kwam zijn meest recente album ‘In Search of Lost Time’ uit, met featurings van Koffee, Lila Iké, Wiz Khalifa en Popcaan.

Als belangrijkste vertegenwoordiger van de nieuwe ‘conscious generation’ (zie ook Kabaka Pyramid en Jah9) gaan de teksten vooral over sociale en politieke thema’s in homeland Jamaica. Protoje is een vertrouwd gezicht op de Belgische festivals (Reggae Geel, Dour en Couleur Café). Op het wereldtoneel speelde hij op prestigieuze events als Coachella, Glastonbury, Summerjam, Reading en Leeds, Lollapalooza en Afropunk. Het is wel al ettelijke jaren geleden dat Protoje bij OLT Rivierenhof in Antwerpen te gast was. Een bijzonder prettig weerzien!

MARIJAH

Marie “MariJah” Bogaert zette haar eerste stappen als backing vocalist bij Seekaman. Daarna maakte ze in 2019 haar debuut als solozangeres. Samenwerkingen met producers als Jahmbassador, Unlisted Fanatic & Soul Wire brachten releases voort zoals ‘Ego’ en ‘Consciousness’. Deze releases werden warm onthaald in de Belgische reggae en dub scene. Nu staat ze zij aan zijn met deze 4-koppige live band van getalenteerde muzikanten. Wouter Rosseel (Jamaican Jazz Orchestra), Emile Claeys (ex-Iron Ites), Wannes Cornelis (Aardpeer) en Ilias Verbelen. Verwacht je aan een unieke liveshow. Een show waarin de kraakheldere soulstem van MariJah weerklinkt over de rocking reggae-riddims gespeeld door The Root Sense.

FIKIR AMLAK

Andrés “Fikir Amlak” Estrada, wiens naam “Jah Love” betekent, is al meer dan 20 jaar actief als zanger / producer. Hij heeft meer dan 50 vinyl releases & 20 albums op z’n naam staan. Voor fans uit het dub wereldje is Fikir Amlak geen onbekende. Als vocalist bij King Alpha Sound System uit de UK toerde hij meerdere malen doorheen heel Europa. Deze zomer speelt de zoetgevoicede Amerikaan met band én eigen producties doorheen heel Europa. Iets om naar uit te kijken!

DJ SHAR PEREZ

Deze jonge Antwerpse DJ bewees vorig jaar tijdens Lighters Up in OLT Rivierenhof dat ze over alles beschikt wat een top DJ nodig heeft. Kennis, skills en vista! Ook dit jaar is DJ Shar Perez’ selectie opnieuw om van te smullen!SOUL SHAKERSMilfgod en Sammi zijn een DJ- en MC-duo dat je in no-time naar ongekende hoogtes tilt. Hun typische, energieke soundsystem-stijl en een box vol dubplates en exclusieve remixes keren het OLT ondersteboven. Clean up (after) the dance!

Facebook Event Protoje Rivierenhof Antwerpen >

Facebook
Twitter
WhatsApp