Maxi Priest treedt op tijdens Reggae Lake Amsterdam

Reggae Lake Festival heeft Maxi Priest aangekondigd als volgende act voor aankomende zomer. De reggae veteraan zal op zondag 19 augustus het podium betreden. Maxi Priest is een Britse reggaezanger die bekend staat om zijn soepele en soulvolle zang. Hij werd geboren als Max Alfred Elliott in Londen, Engeland op 10 juni 1961. Hij is van Jamaicaanse afkomst. Priest is een van de meest succesvolle reggae-artiesten in de geschiedenis. De zanger heeft wereldwijd meer dan 15 miljoen platen verkocht.

Naast zijn muziekcarrière staat Maxi Priest ook bekend om zijn filantropische werk. Hij is betrokken geweest bij een aantal liefdadigheidsorganisaties, waaronder de Bob Marley Foundation, die ondersteuning biedt aan achtergestelde gemeenschappen in Jamaica. Priest werd in 2019 ook benoemd tot Officier in de Orde van het Britse Rijk (OBE). Dit had hij te danken aan zijn verdiensten voor muziek en liefdadigheid.

Vandaag de dag blijft Priest een actieve muzikant en blijft het touren en nieuwe muziek uitbrengen. Zijn meest recente album, “United State of Mind”, is uitgebracht in 2020. Dit album bevat samenwerkingen met artiesten zoals Ziggy Marley en Shaggy. Priest’s unieke stijl en soulvolle stem hebben hem een plaats in het pantheon van reggaemuziek opgeleverd en hij wordt nog steeds gevierd als een van de grootste ambassadeurs van het genre.

WEB: Reggae Lake Festival Maxi Priest

Facebook
Twitter
WhatsApp