Reggae Rotterdam voegt Horace Andy toe aan line up

Horace Andy Reggae Rotterdam

De line up voor het 5-jarig bestaan van Reggae Rotterdam Festival begint heerlijke vormen aan te nemen. De volgende act die de Reggae Rotterdam aankondigd is niemand minder dan Horace ‘Sleepy’ Andy. Horace Andy is een Jamaicaanse singer-songwriter die al meer dan vijf decennia een prominent figuur is in de reggaemuziek. Geboren als Horace Hinds in 1951 in Kingston, Jamaica, begon hij zijn muziekcarrière in de late jaren 1960, zingend in lokale clubs en opnemend voor verschillende producers. Hij werd snel populair met zijn unieke, soulvolle stem en zijn vermogen om reggae, rock en R &B te combineren.

Horace Andy’s invloed op reggae en andere muziekgenres kan niet worden overschat. Zijn soulvolle stem en innovatieve songwriting hebben talloze artiesten geïnspireerd en zijn muziek wordt nog steeds gevierd door fans over de hele wereld. Hij heeft samengewerkt met een breed scala aan muzikanten, van de legendarische producer Lee “Scratch” Perry tot moderne elektronische artiesten zoals Mr. Scruff. Ondanks zijn lange en succesvolle carrière blijft Horace Andy een bescheiden en toegewijde artiest die zich inzet voor het creëren van zinvolle en tijdloze muziek.

Hij nam vele verschillende klassieke nummers op. Voorbeelden daarvan zijn ‘Skylarking’, ‘Love of a Woman’ en ‘Fever’. Deze nummers toonden zijn vermogen om oprechte teksten te leveren met zijn kenmerkende stem. Ze hielpen zijn status als rijzende ster in de reggaewereld te versterken.

WEB: Reggae Rotterdam – Horace Andy

Facebook
Twitter
WhatsApp