Reggae Sundance voegt ‘Bad Boys’ Inner Circle toe aan line-up

Reggae Sundance heeft Inner Circle toegevoegd aan de line-up voor aankomende zomer. Inner Circle is een Jamaicaanse reggaeband die in 1968 werd opgericht door de broers Ian en Roger Lewis. De band is vooral bekend vanwege hun hits “Sweat (A La La La La Long)” en “Bad Boys”. Bad Boys werd later gebruikt als themalied voor de televisieserie COPS. Inner Circle viert dit jaar hun 55e verjaardag! Reggae Sundance wordt gehouden in Eindhoven en valt dit jaar op zaterdag 12 augustus. Het festival wordt gehouden aan de Karpendonkse Plas.

Inner Circle begon als een instrumentale band. Later begonnen ze ook te zingen en te werken met verschillende Jamaicaanse zangers. Zangers als Jacob Miller en Rasheed McKenzie. De band ontwikkelde al snel een eigen stijl. Een combinatie van reggae, rock en funk. Ze werden al snel populair in Jamaica en de rest van het Caribisch gebied.

Inner Circle wordt beschouwd als een van de pioniers van de reggaemuziek en heeft een belangrijke rol gespeeld in het populariseren van de muziek buiten Jamaica. Hun unieke stijl en innovatieve gebruik van verschillende genres hebben de reggaemuziek verder gebracht en hun invloed is nog steeds voelbaar in de hedendaagse muziek.

WEB: Line-up – Reggae Sundance Festival
FB: Inner Circle Reggae Sundance

Facebook
Twitter
WhatsApp