Roots Rising viert debut album in Hedon met avondvullend programma

Op vrijdag 16 september released reggae/hip hop act Roots Rising hun debuutalbum in Hedon. Samen met bevriende acts als support beloofd het een heerlijk nazomerse reünie te worden.

Tijdens de periode van lockdowns trok de band de studio in om te werken aan hun langverwachte debuutalbum. Met twee EP’s en meerdere singles wist de Zwolse band zowel in Nederland als internationaal aandacht op zich te vestigen en tourde door Hongarije, Zwitserland en speelde shows op Boomtown (UK). De live-band werkte voor het album samen met Jurriaan Sielcken, die oa voor Jett Rebel, Herman van Veen en Lucas Hamming produceerde. “We wilden voor deze plaat echt de tijd nemen en op zoek naar een meer volwassen sound,” aldus M.C. Fabian Schrijver. “Of dat gelukt is? Dat mag het publiek natuurlijk zelf bepalen, maar dit is sowieso onze beste release tot nu toe!”

Roots Rising wordt beschouwd als een van de meest explosieve live Reggae/ Hip Hop sensaties uit Oost Nederland. Sinds 2014 tourt de band door Nederland en Europa met een aanstekelijke mix van Reggae en Hip Hop. Bombastische blazers, meerstemmige vocalen en vlijmscherpe raps op een stuwende ritmische backbone.Peace, Love, Unity & Having Fun’ is het credo en deze message is duidelijk voelbaar. Voor dit album zijn zelfliefde en perceptie centrale thema’s: “In een snel veranderende wereld is het belangrijk om te realiseren hoeveel invloed je perceptie heeft op je zelf- en wereldbeeld. Met welke bril kijk jij naar de wereld?” Met als doel om mensen een hart onder de riem te steken maakte de band naast een album ook een korte film in samenwerking met Filmsaus, welke rond de releaseshow zal verschijnen.

Quotes

Toots & the Maytals: “Roots Rising are gonna be number one, and number one again.”
3vr12: “Hou ze in de gaten, als dit nog niet al iets is, dan gaat het nog wat worden.
3FM (Herman): “Vind dit heel vet. Het doet me denken aan Sziget, vrolijke mensen en warmte.
(Bron: Roots Rising)

Facebook Roots Rising new album >

Facebook
Twitter
WhatsApp