Reggae Rotterdam Festival kondigt Gyptian en Mavado aan

mavado reggae rotterdam festival 2022

De populaire dancehall artiesten Gyptian en Mavado zullen aanwezig zijn tijdens het Reggae Rotterdam Festival. Het festival vindt plaats in het Kralingsebos in Rotterdam op zaterdag 23 juli. Beide artiesten zullen hun opwachting maken op het ‘Yellow stage’. Naast Gyptian en Mavado zullen ook Konshens, Chuckie en DJ Moortje optreden op het ‘Yellow stage’. Op het hoofdpodium zullen Eek-A-Mouse, UB40, Steel Pulse, Chronixx, Protoje en Third World optreden. Dat beloofd een mooie dag te gaan worden in Rotterdam! Tot slot is er dit jaar een ‘One Love Beach’. Daar kun je genieten van de beste reggae en wereldmuziek.

Konshens

De door Beres Hammond geïnspireerde Jamaicaanse reggae-dancehall-artiest Konshens laat deze avond je ledematen schudden op een mix van reggae,dancehall, hiphop, R&B en pop. Konshens brak in 2008 door met hits als ‘Winner’, ‘Rasta Impostor’ en ‘Good Girl Gone Bad’ (feat. Tarrus Riley). Zijn single ‘Pon Di Corner’ was een regelrechte hit in Japan en leidde tot een tour en speciale unieke Japanse release van zijn eerste album. Sindsdien is een groot aantal singles de revue gepasseerd, waarvan de beste zijn verzameld op zijn internationale debuutalbum ‘Mental Maintenance’; van de beste reggae-releases van dat jaar wordt genoemd. Niet voor niets dat grootheden als Sizzla en Tarrus Riley met Konshens hebben samengewerkt.

Reggae Ambassadeurs

Met 47 jaar is THIRD WORLD een van de langst bestaande reggaebands aller tijden, en een van Jamaica’s meest consequent populaire cross-over acts onder het internationale publiek. Het mengen van elementen van R & B, funk, pop, en rock en, later, dancehall en rap, is Third World’s stijl beschreven als “reggae-fusion”.

Steel Pulse

De Britse reggae band Steel Pulse is één van de vele pioniers die de muziekstijl hebben gemaakt tot wat het tegenwoordig is. De driekoppige groep reist nog altijd de hele wereld over en is bewonderd door jong en oud. Steel Pulse zet zich al sinds het ontstaan van de band in 1978 af tegen hebzucht en materialisme. Het meest recente album kwam in 2019 uit en debuutsingle ‘Stop You Coming And Come’ gaf een voorproefje van wat men anno nu van de band kan verwachten. Melodieën afkomstig van oude volksstammen, gecombineerd met pakkende teksten en vele Afrikaanse invloeden vormen de rode draad van het nieuwe album.

Facebook Gyptian Mavado Reggae Rotterdam >>

gyptian-reggae-rotterdam-mavado
Facebook
Twitter
WhatsApp