Steel Pulse doet Corona vergeten met heerlijk optreden in Doornroosje

NIJMEGEN – Dat deze fantastische band live steengoed is hebben we al een aantal maal mee mogen maken. Toen we hoorden dat Steel Pulse kwam optreden in de Doornroosje in Nijmegen twijfelden we dan ook geen seconde. Natuurlijk moeten we hierbij zijn! Na twee jaar geen liveshows gezien te hebben vanwege Corona was dit wel een hele fijne terugkeer van livemuziek. Bovendien waren we nog nooit in de nieuwe Doornroosje geweest. Een extra reden om te gaan.

Steel Pulse voldeed precies aan iedere verwachting. Vanaf de eerste tot de laatste seconde strak, conscious, energiek en loepzuiver. Klassiekers als ‘Rally Round’, ‘Babylon makes the Rules’, ‘Çhant a Psalm’ en ‘Klu Klux Klan’ gaven kippenvel. Frontman David Hinds bracht de bomvolle zaal in vervoering met zijn unieke en onmiskenbare stemgeluid. Fantastisch om deze veteranen aan het werk te zien. Naast David Hinds waren ook Selwyn Brown (toetsenist/zanger) en Sidney Mills (Bass) aanwezig als bandleden van het eerste uur. De nieuwere bandleden hebben zich op het oog ook moeiteloos aangepast. Steel Pulse is nog steeds een perfect ingespeeld geheel. (tekst gaat verder onder afbeelding)

Mass Manipulation

Ruim twee jaar geleden bracht de Britse formatie een nieuw album uit met de titel ‘Mass Manipulation’. Steel Pulse bracht een mix van oude en nieuwe nummers. Het valt meteen op dat de nieuwe nummers qua stijl en energie direct aansluiten op de oude nummers. Alsof de tijd stilgestaan heeft. Roots Reggae zoals het wat ons betreft niet veel gemaakt word meer. Een indrukwekkende oproep tot minder politiegeweld met het nummer ‘Don’t Shoot’. Een oproep tot repatriatie met het nummer ‘Stop you coming and come’. Met het nummer ‘Human Trafficking’ raakt Steel Pulse het volgende actuele punt. De band bewijst nog steeds relevant te zijn. De muziek die ze maken is tijdloos.

Doornroosje

Er mag ook zeker vemeld worden dat ons eerste bezoek aan Doornroosje in Nijmegen zeer goed bevallen is. Een hele mooi zaal, goed geluid en een hele fijne sfeer. Ik kan iedereen van harte aanbevelen hier een keer een concert te bezoeken. Parkeergarage dichtbij en ook nog eens vlak naast het station. Doornroosje is al ruim 50 jaar hét poppodium van Nijmegen en omstreken. Van reggae, pop, rock en hiphop tot techno, metal en jazz: voor liveshows ben je bij veel meer dan alleen Steel Pulse bij Doornroosje aan het goede adres. Het leven mooier maken met livemuziek, daar gaan we voor. We Do Music!

Facebook
Twitter
WhatsApp