Vandaag luister ik naar: Twinkle Brothers – Countrymen (Raymond Ubbink)

Vandaag luister ik naar het album: Twinkle Brothers – Countrymen. Met andere woorden, tijd voor de gebroeders Twinkle. Deze band werd al in 1962 opgericht. Dat initiatief werd toen genomen door de Jamaicaanse broertjes Norman (zang/drums) en Ralston Grant (zang/slaggitaar). De andere bandleden werden Eric Barnard (piano), Karl Hyatt (zang/ percussion) en Albert Green (conga’s/percussion). Het is dus per direct al duidelijk dat percussion een belangrijke rol speelt in deze band. Het album is dan ook echt een afspiegeling van het jaar van release 1980. De oeroude Roots noem ik het altijd. Patoo is daar zo’n heerlijk voorbeeld van. Dat die Roots nog dieper voelt tijdens een Live concert dat heb ik ook ervaren.

Ik had in 2017 de eer om op hetzelfde festival te spelen (gelukkig hebben we het T-shirt nog). Dit was op één van de gezelligste en altijd goed verzorgde festivals: Rastaplas (o.a. Ivo Zwek). Ieder jaar is de headliner een Top-Reggae-Act en hoe gaaf dat dat toen de gebroeders Twinkle & band waren. ’s Avonds laat, de festivalverlichting over het strand en het aanliggende water met de musici in de volle schijnwerpers. De bas doordrong je hele lichaam en de band hield het laid-backgevoel volkomen vast. Dat werd door het publiek meer dan gewaardeerd. Het hele plaatje klopte.

Twinkle Brothers – Countrymen door: Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk.

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp