Vandaag Luister ik: Freddie McGregor – Comin’ in Tough (2005) (Raymond Ubbink)

We luisteren dus naar Freddie McGregor – Comin’ in Tough. Hij kwam 27 Juni 1956 op de wereld. Maar let op …..In 1963 begon hij reeds zijn carrière. Dit was bij The Clarendonians. Als zevenjarige Little Freddie maakte hij met hen zijn eerste opnames en wel bij de bekende en legendarishe Studio One. Als je als zevenjarige begint en actief blijft dan maak je ook de hele reis door alle stromingen van de Jamaicaanse muziek mee. Van Ska, Rocksteady tot Roots-Reggae, Dub, Dancehall en zelfs Ragga.

Voor dit album stappen we toch even naar de 21e eeuw namelijk 2005. Het is een niet stilzitten-album. De meeste BPM’s zitten rond de 120 en dat maakt het een zeer dansbaar album. De twee rustpunten zijn You Don’t Know en Love On Our Side.De stem van Freddie maakt het feestje compleet, ook als hij Bob Marley & The Wailers’ song: “Love & Affection” zingt. Zeventien nummers en bijna allemaal Move-Grooves. Ik heb ineens zin in een Reggae-Party

Door: Raymond Ubbink – Freddie McGregor – Comin’ in Tough (2005)

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk.

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp