Vandaag luister ik naar: Chezidek – Judgement Time (Raymond Ubbink)

Judgement Time – Chezidek werd geboren te Saint Ann Parish (Jamaica) in 1973 als Desbert Johnson. Zijn grootste hit is waarschijnlijk ‘Call Pon Them’, maar Desbert heeft zoveel mooie songs gemaakt. Ik ga dan ook bewust niet voor de hitjes. Dat geldt voor mij sowieso voor deze Reggae-Facebook-Marathon. De ene keer een bekend album, de andere keer iets minder bekend. Wat ik ook reeds meerdere keren heb gezegd is, dat muziek geen wedstrijd is. Chezidek ging al heel jong het podium op om tijdens de schoolconcerten te zingen of de drums te spelen bij de St. Ann’s Bay Marching Band.

Sinds 2002 telt hij volledig mee toen zijn debuutalbum ‘Harvest Time’ uitkwam. Deze Judgement Time uit 2010 opent geweldig met Ganja Tree en Live & Learn, maar ook Burning Fire (+ Version) en de lovesong In My Heart luister ik graag. Chezidek is een artiest die qua stijl misschien niet erg vernieuwend is, maar qua zangstem een geweldig en altijd herkenbaar rood-geel-groene-stempel zet. Een echte ster, die nog niet door iedereen gevonden is, maar dat komt zeker. Hij heeft namelijk reeds een plek in de top, maar soms dringt dit bij sommige mensen iets later binnen.

Noemenswaardig is de keer dat ik Chezidek LIVE zag, dat hij werd begeleid door één van de beste backing-bands, namelijk REDEMPTION BAND olv Bunn Riley.

door: Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk.

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp