Vandaag luister ik naar: Revelation Time – Time will tell (Raymond Ubbink)

Als je Rapha Pico noemt dan kun je niet om zijn vader heen. Djeynah Delbety is voor mij nog altijd onomstotelijk de allerbeste zanger van de allerbeste Reggaeband van Nederland: REVELATION TIME. De grooves, the vibes, maar ook zeker om de geweldige en oorstrelende stem van Djeynah. Ik vergeet nooit het moment dat ik in de jaren 80 voor de eerste keer hun pronkjuweel ZION hoorde.

Het ontroerde me zelfs. Gekker nog het ontroert me nog steeds. Als de Horns-section inzet dan breek ik. Zo eenvoudig, maar daardoor zo krachtig. De Hammond die meehuilt en de strakke Low-Reggaerockbeat zijn de ingrediënten van een klassieker. Het blijft (gelukkig) niet bij dit ene topstuk. Het album verdient een erepodium in je Reggaecollectie Dutch-Roots-Productions.

Hit met Ruud Gullit

De reggaeband Revelation Time die in 1988 commercieel hun grootste hit scoorden (oa met Ruud Gullit) heeft gedurende haar bestaan zeer lang de aanvoerdersband van Reggae-Nederland gedragen. En terecht. Ook andere vocalisten konden nadien goed gedijen op de solide basis van deze voornamelijk uit Amsterdam afkomstige band. Voor mij blijft echter de tijd met Djeynah het beste van het beste. “So Feel No More Pain, Zion…..”

door: Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk.

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp