Vandaag luister ik naar: The Final Battle (Sly & Robbie vs. Rootsradics, 2019)(Raymond Ubbink)

Vandaag luister ik naar het album: The Final Battle uit 2019. Zet twee top-Reggaebands speelklaar: Sly & Robbie en Roots Radics. Trek voor het beste van het beste een blik rasartiesten uit de allerfijnste Reggae-keuken open. Nee geen jonkies, maar classics, zoals: Ken Boothe, The Congos, Lee Perry, Max Romeo, Mykal Rose, Freddie McGregor, The Mighty Diamonds, Pablo Moses, Luciano, Brinsley Forde (Aswad), Horace Andy en Toots Hibbert.

Dat deze ervaren vocalisten nog steeds goed bij stem zijn dat hoor je. Dat de musici, waaronder Dean Fraser (sax), Addis Pablo (melodica), Bongo Herman (percussion) en Earl ‘Chinna Smith (gitaar), nog steeds de absolute top zijn, dat staat ook als een paal boven water. Een verzamelalbum heeft eigenlijk altijd wel een soort van verhoogd risico dat niet alle tracks/artiesten je aanspreken. Voor mij is dit album één en al genieten, wat zeg ik GENIETEN. ‘I’m A Lover, Not A Fighter’ en dat is ook de insteek van dit album. The Final Battle suggereert dat er een harde competitie gestreden wordt tussen twee bands, terwijl ik het juist beleef als een liefdevol eerbetoon aan de Reggaemuziek en de artiesten die aan de wieg stonden van dit Jamaicaanse muziekgenre. En zo is het ook bedoeld.

door: Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp