Ajax brengt eerbetoon aan Bob Marley met uniek derde wedstrijd shirt

Het doorgaans betrouwbare Footy Headlines weet het zeker: Ajax gaat het derde shirt volgend seizoen opdragen aan Bob Marley. Vorig jaar december kwamen de geruchten over een mogelijk Bob Marley-shirt. Footy Headlines heeft inmiddels wat meer informatie.

Het derde shirt van Ajax wordt een ode aan het lied ‘Three Little Birds’. Dat traditioneel vlak voor het begin van de tweede helft te horen is in de Johan Cruijff Arena. De rode, groene en gele kleuren komen duidelijk terug in het shirt. Zo worden de drie sterren boven het clublogo in die kleur afgebeeld. Het shirt zal grotendeels zwart van kleur zijn. Rond de kraag en op de schouders komen de kleuren rood, geel en groen terug. Ook de Three Little Birds’ worden afgebeeld op het Ajax Bob Marley shirt. (Bron: voetbalprimeur.nl)

In de zomer van 2018 zit Ky-mani Marley als toeschouwer op de tribune bij Ajax – FC Emmen (5-0). Hij geniet zichtbaar van de sfeer in het stadion. De liedjes van zijn vader worden uit volle borst meegezongen en hij is onder de indruk.

Ky-Mani wordt erdoor gegrepen, zoals je soms overkomt als je ergens bent. Hij vertelt graag een keertje echt te komen zingen en enkele weken later is het dan zo ver. Tijdens een Europees avondje in de Johan Cruijff Arena. En we weten: Europese avondjes in de JC Arena zijn top!

Het is niet de eerste keer dat een voetbalclub een ode brengt aan Bob Marley. De Ierse club Bohemian FC droeg in 2019 een uitshirt, geïnspireerd op de zanger. Deze moest in een later stadium echter vervangen worden vanwege een copyright-claim.

Facebook
Twitter
WhatsApp