Ajax brengt in samenwerking met Marley familie derde tenue uit als eerbetoon aan Bob Marley

Ajax en adidas presenteerden afgelopen vrijdag het derde tenue voor het seizoen 2021/2022. Het shirt werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met de familie van Bob Marley. Het tenue is een eerbetoon aan de Ajax-fans en hun gedeelde liefde voor reggaelegende Bob Marley en zijn iconische lied Three Little Birds. Het zwarte tenue kent rode, gele en groene details. Op de achterkant van het shirt, net onder de kraag, is een subtiele verwijzing naar het lied zichtbaar: drie kleine vogeltjes, rustend op de Amsterdamse Andreaskruisen, in de drie verschillende accentkleuren. Het tenue geldt als tweede tenue voor Europese wedstrijden, naast het thuistenue.

Een hedendaags sprookje

Het verhaal van Ajax, Bob Marley en Three Little Birds begon in augustus 2008, toen Ajax in Cardiff (Wales) een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Cardiff City FC. Na afloop werd de Ajax-fans gevraagd om langer in het vak te blijven. Om de geduldige Ajacieden te vermaken, besloot de stadion-dj nog wat liedjes te draaien. Een van die nummers was Three Little Birds. De rest is geschiedenis. Het is uitgegroeid tot een waar symbool van hoop, met fans die het zingen ongeacht stand in de wedstrijd.

Capsule collectie

Het tenue bestaat uit een shirt, short en kousen. Op de kousen zijn de Amsterdamse Andreaskruisen promiment zichtbaar. De collectie bestaat verder uit een track top, track pant, sweater, t-shirt en Samba-schoenen. Samba-schoenen kennen hun oorsprong in het voetbal maar zijn met de tijd uitgegroeid tot een gewild fashion-item. De schoen heeft strepen in rood, geel en groen, het Ajax-logo op de tong en de drie vogeltjes op de Amsterdamse Andreaskruisen op de hiel van de schoen.

“Ik ben diep geroerd dat Ajax Three Little Birds heeft omarmd als eigen lied. Verhalen als deze raken me in mijn hart en laten zien hoe krachtig liedjes als Three Little Birds kunnen zijn. Voetbal was alles voor mijn vader. Om met zijn woorden te spreken: voetbal is vrijheid”, reageert dochter Cedella Marley. (bron: Ajax.nl)

Facebook
Twitter
WhatsApp