UB40-saxofonist en songwriter Brian David Travers sterft op 62-jarige leeftijd.

UB40 saxofonist en co-songwriter Brian Travers, een van de oprichters van de reggaegroep, is op 62-jarige leeftijd overleden. Zijn bandleden zeiden dat ze “verwoest” waren door het nieuws over “onze kameraad, broer, oprichter van UB40-lid en muzikale legende”. Ze zeiden dat hij een “lange en heroïsche strijd tegen kanker” had doorstaan. Hij werd in 2019 geopereerd om twee hersentumoren te verwijderen en had naar verluidt eerder dit jaar nog een operatie. Travers was een belangrijk onderdeel van de UB40 line-up als saxofonist, arrangeur en tekstschrijver.

De groep, uit Birmingham, vond succes in 1980 met Food For Thought, hun eerste Britse top 10 single, voordat ze hits hadden met I Think It’s Going to Rain Today, One in Ten en covers van Red Red Wine en I Got You Babe. In totaal hebben Brian Travers en UB40 39 UK top 40 singles en 28 top 40 albums opgenomen en wereldwijd 100 miljoen albums verkocht.

Icoon voor Geverifieerd door de community

Brian David Travers vormt in de jaren zeventig de reggae band met een groep van schoolvrienden. Het gebrek aan banen in de stad bracht hen ertoe de naam te lenen van het officiële werkloosheidsuitkeringsformulier. Dat was 40. Het nummer dat werd gebruikt door de mensen die tekenden op de uitkering.

Facebook
Twitter
WhatsApp