Antwerp Gipsy Ska Orchestra in november naar Goes

Zin in wat ultra dansbare ska grooves? Zet dan 12 November maar in je agenda. Want dan staat het Antwerp GIPSY-SKA Orkestra weer in Podium ’t Beest te Goes! Antwerp Gipsy-Ska Orkestra brengt al meer dan 17 jaar een bonte mix van Oost-Europese Gipsy en Jamaicaanse ska naar de Europese podia en festivalweides.

De Belgische stad Antwerpen staat bekend om zijn smeltkroes van verschillende culturen. Antwerp Gipsy-Ska Orkestra (AGSO) weerspiegelt die openheid op een intrigerende manier. Met hun zeer diverse muzikale achtergrond, bundelen de muzikanten hun krachten, waarmee ze de pure, rauwe energie van authentieke Roma Gipsy/Griekse en Turkse melodieën combineren met de lekkerste ska grooves.

Een charismatische frontman, tomeloze energie op het podium, een enorme verscheidenheid aan stijlen en ritmes die de grenzen verleggen van wat we kennen als ska muziek gecombineerd met opvallende melodieën die spatten van vreugde en vol zitten met melancholie en tel daar nog eens de improvisatievaardigheden om een jazzcombo te evenaren bij op. Al deze facetten vormen een eigen, rijk en uniek geluid. Hét geluid van Antwerp Gipsy-Ska Orkestra.

Het nieuwe album Duivelsblauw is een mix van Libanese, Griekse en Turkse psychedelica gecombineerd met Jamaicaanse sounds. De nummers op het album zijn een combinatie van Nederlandstalige songs, instrumentals en Turkse traditionals.

Voor muzikale omlijsting mogen we vanavond niemand minder dan Zeeland’s meest gevierde ska-coryfee Mr. DjD ontvangen. Uit zijn huizenhoge en kamerbrede vinylverzameling draait hij Jamaica-Ska, Rocksteady, Boss-Reggae, Roots-Reggae en wat Two-Tone Ska, en begint daar direct mee als de deuren geopend zijn!

Web: Antwerp Gipsy Ska Orkestra – ’t Beest – Goes

Facebook
Twitter
WhatsApp