Vandaag luister ik: Junior Kelly – Tough Life (2005) (Raymond Ubbink)

Dit was echter niet de eerste kennismaking met deze Jamaicaan, wiens echte naam Keith Morgan (23 september 1970) is. Ik was namelijk behoorlijk onder de indruk van zijn nummer ‘Love So Nice’ op het Stir-It-Up-Riddim uit 2001 van het gelijknamige album.Dit ‘Tough Life’ album uit 2005 heb ik veel gedraaid en nog steeds zet ik het met plezier aan. De woordenwatervallen van Kelly, met dat rauwe indringende in zijn stem is onmiskenbaar en overtuigend. Daarnaast verstopt hij zijn melodieuze kant niet, zoals in de nummers ‘Receive’ en ‘Jam For A While’. Mijn favoriet van deze plaat blijft echter ‘Rasta Should Be Deeper’. De oplettende luisteraar is het vast opgevallen dat dit een editie is met een voor mij relatief zeer weinig Horns-section gehalte.

door: Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk.

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp