‘King of Fire’ Capleton naar TivoliVredenburg in Utrecht

Capleton komt naar TivoliVredenburg in Utrecht! Het optreden vindt plaats op maandag 16 oktober. De deuren gaan om 19.00 uur open en entree kost € 35,75. Capleton, wiens echte naam Clifton George Bailey III is, is een Jamaicaanse reggae- en dancehall-artiest die bekend staat om zijn krachtige vocale stijl, lyrische diepgang en spirituele boodschappen.

Hij is geboren op 13 april 1967 in Saint Mary, Jamaica. ‘King Shango’ begin zijn muzikale carrière in de jaren 80. Sindsdien heeft hij een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Capleton staat bekend om zijn unieke combinatie van reggae, dancehall en Rastafari-filosofie. Zijn muziek bevat vaak sociaal bewuste teksten die de strijd tegen onrecht. politieke corruptie en ongelijkheid belichten. Hij brengt een boodschap van empowerment en spiritualiteit. Zijn teksten bevatten vaak verwijzingen naar Bijbelse en Rastafari-principes.

Met zijn charisma, muzikaliteit en toewijding aan sociaal activisme blijft Capleton een invloedrijke en gerespecteerde figuur binnen de reggae- en dancehall-wereld. Zijn muziek en boodschappen hebben mensen geïnspireerd en hebben bijgedragen aan het bevorderen van bewustzijn en verandering in de maatschappij. Naast zijn muzikale carrière is Capleton ook betrokken geweest bij filantropische inspanningen in zijn gemeenschap. Hij heeft verschillende liefdadigheidsorganisaties opgericht om onderwijs, gezondheidszorg en hulp aan kansarme jongeren te bieden.

WEB: Capleton – TivoliVredenburg – Utrecht
FB: Capleton TivoliVredenburg

Facebook
Twitter
WhatsApp