Etana naar P60 in Amstelveen

P60 en Zensocial Productions brengen Etana naar de p60 in Amstelveen! De Jamaicaanse zangeres Etana is al meer dan 9-10 jaar actief in de Reggae-muziekscene. Tijdens deze tijd behaalde ze enorm veel succes. Hierdoor heeft zij een plaats in de geschiedenisboeken. Een plaats als de 1ste vrouwelijke Reggae-artiest genomineerd voor een Grammy in 17 jaar. Ze heeft 8 studioalbums geproduceerd en gedistribueerd die individuele successen behaalden in de Reggae Billboard Charts.

Etana is een pittige en soulvolle singer/songwriter in de welbespraakte en betoverde keizerin Etana. Sinds ze de kracht van muziek en wijdverspreide invloed erkende keerde singer / songwriter Shauna McKenzie terug naar haar geboorteplaats Jamaica. Dit deed ze nadat ze achterbleef met een negatieve ervaring in de popindustrie. Het aannemen van de bijnaam ‘Etana’ had als reden dat de naam “De Sterke” betekent in het Swahili; Haar kracht kwam deze keer tot uiting in het nastreven van een muzikale carrière op haar eigen voorwaarden.

Etana’s elegant bescheiden Rasta-chique sartoriale stijl is net zo onderscheidend als haar geluid: een gedurfde fusie van folk, soul, jazz en reggae die een krachtig vocaal bereik ondersteunt dat de voorouderlijke geest van Miriam Makeba uit Zuid-Afrika suggereert. De vorstelijke uitstraling van reggaekoningin Marcia Griffiths en de soulvolle verve van Etta James. “Ik keek naar hoe vrouwen werden vertegenwoordigd in Jamaicaanse muziek en hoe kleine meisjes negatief werden beïnvloed door de tinderomgeving, ik wilde een positieve invloed hebben en enkele van de manieren veranderen waarop dingen werden onderwezen”, aldus Etana.

FB: Etana | P60 Amstelveen

Facebook
Twitter
WhatsApp