Bekijk hier de 6 Grammy 2022 genomineerden voor ‘Best Reggae Album’

De zes genomineerden in de categorie Best Reggae Album zijn bekend! Voor het eerst in de 36 jarige geschiedenis zijn er twee vrouwen genomineerd in de categorie: Best Reggae Album. Etana is genomineerd met het album ‘Pamoja‘ en Spice krijgt de eer met haar album ‘10‘. Volgens ons een hele goede zaak want in de geschiedenis zijn slechts 4 vrouwen eerder genomineerd voor deze categorie. Koffee, Rita Marley, Sister Carol en wederom Etana gingen de huidige genomineerden voor. Naast deze twee vrouwelijke artiesten zijn Jesse Royal, Gramps Morgan, Sean Paul en SOJA genomineerd.

Jesse Royal is genomineerd met zijn album ‘Royal’. Gramps Morgan ontving de nominatie voor zijn album ‘Positive Vibrations’. Dancehall veteraan Sean Paul is ook weer van de partij met zijn album ‘Live N Livin’. Tot slot is de Amerikaanse roots formatie SOJA genomineerd met hun album ‘Beauty in the Silence’. De laatste stemronde zal lopen van 6 december tot 5 januari. De Grammy’s worden op maandag 31 januari uitgereikt in het Staples Center in Los Angeles.

In 2021 won Toots & The Maytals met hun album ‘Got to be Tough’. In 2020 won Koffee op 19-jarige! leeftijd haar eerste Grammy Award voor Best Reggae Album met het album ‘Rapture’

Facebook
Twitter
WhatsApp