Inna De Yard en Spellbreakers treden op in OLT Rivierenhof

Inna De Yard kan zonder meer omschreven worden als de Buena Vista Social Club van de Jamaicaanse reggae. In juli komt Inna De Yard naar OLT Rivierenhof in Antwerp. De Jamaicanen worden gesuppord door een zeer getalenteerde Belgische formatie Spellbreakers.

Het collectief Inna De Yard is ontstaan in 2004. Zij gaan op zoek naar de muzikale, spirituele en politieke roots van de reggae en die traditie in leven wil houden bij de jongere generaties. Ze werken daarbij met akoestische instrumenten en trage ritmes en nemen op in openlucht. Het was daar dat hun muziek is ontstaan: in de Yard of de Tuin van legendarisch gitarist Earl Chinna Smith. Hij speelde met Bob Marley and the Wailers. Hij deed dit samen met grootheden als Ken Booth (“Everything I Own”), Cedric Myton (The Congos), Winston McAnuff en Kiddus I (zie de film “Rockers”). Zij werkten inmiddels samen met klinkende namen als Horace Andy, Judy Mowatt en Jah9. Daarnaast doen ze verschillende projecten jonge en onbekende namen aan wie de fakkel wordt doorgegeven.

In 2019 verscheen er een documentaire over de supergroup: “Inna de Yard: The Soul of Jamaica”. Deze docu kwam naar aanleiding van een concert in Le Trianon in Parijs. Het vervolg leest als een sprookje: een eindeloze concertreeks, meer dan 50.000 verkochte exemplaren van hun 2 cultplaten en vooral groot respect en bewondering van iedereen uit de scene. Hun nieuwe plaat komt uit in mei. Voorloper ervan is “Baltimore” samen met Johnny Osbourne.

Inna De Yard, met Cedric Myton. Winston McAnuff. Kiddus I. Keith & Tex. Dwight Pinkney. Worm. Kush McAnuff. Alphonso Craig. Franklyn. ‘Bubbler’ Wall. Steve Newland. Stepper.

SUPPORT: SPELLBREAKERS

De Antwerpse Spellbreakers hebben een missie: hun muziek opnemen, spelen en beleven zoals in de gloriedagen van de reggae. Ze benaderen het genre op een eigenzinninge manier. Ze hebben veel respect voor de Jamaicaanse originators en met een knipoog naar de Britse reggae uit de jaren 70 en 80. Of ze nu in de studio zitten of op het podium staan, Spellbreakers presenteren hun songs op een spontane manier en met de nadruk op menselijke interactie en energie, waardoor het ademt en tot leven komt.

De band bracht reeds twee maxisingles uit: Who Feels It Knows It/Righteousness en Well Runs Dry/Purification Song. Op 9 juni 2023 presenteren ze hun debuutalbum. Dit is een dubbel lp met daarop zowel vocale als dub versies van alle nummers. Verder speelden Spellbreakers reeds samen met de legendarische Twinkle Brothers en mochten zo ook op festivals als Reggae Geel en Irie Vibes reeds hun opwachting maken.

Tickets: € 33 / € 30 (-26 jaar)
Ticketverkoop start woensdag 19.04 om 11:00.

Dit event is een coproductie van Skinfama en OLT Rivierenhof.

FB: Inna De Yard + support: Spellbreakers – OLT Rivierenhof

Facebook
Twitter
WhatsApp