Grammy winnares Koffee ontvangt wederom grote onderscheiding voor haar nummer ‘Rapture’

Koffee heeft onlangs nog een grote onderscheiding ontvangen voor haar tune ‘Rapture’. De titeltrack van haar Grammy-winnende EP. Ze ontving de zilveren onderscheiding in het Verenigd Koninkrijk omdat er meer dan 200.000 exemplaren verkocht zijn van het nummer. Koffee kreeg de onderscheiding op 6 augustus. Op deze datum viert Jamaica zijn onafhankelijkheid. De verkoop is bijgehouden door ‘The Official Charts Company’.

Het is de tweede maal dat Koffee deze onderscheiding ontvangt. ‘Toast’ is in 2020 ook al met een zilveren certificering gewaardeerd. Inmiddels zijn er van ‘Toast’ 400.000 exemplaren verkocht en is het nummer goud.

Mikayla Simpson (geboren 16 februari 2000) is beter bekend als Koffee. Zij is een Jamaicaanse reggaezangeres, songwriter, rapper, deejay en gitarist uit Spanish Town, Jamaica. Ze bracht haar debuutsingle “Burning” uit in 2017 en tekende in 2019 bij Columbia Records. Haar EP Rapture uit 2019 won de Grammy Award voor Best Reggae Album. Dit was tijdens de 62e jaarlijkse Grammy Awards. Koffee is de jongste persoon en enige vrouw die is bekroond in de categorie Best Reggae Album. In oktober 2020 is Koffee door Elle Magazine besproken. Ze is daarin genoemd als een van de “10 baanbrekende vrouwen. Vrouwen die de toekomst veranderen die je moet kennen”, de andere zijn: Mowalola Ogunlesi, Tobi Kyeremateng, Ngozi Onwurah, Simi Lindgren, Balanda Atis, Magdalene Abraha, Holly Fischer , Celeste en Margaret Busby.

Facebook
Twitter
WhatsApp