Kweekverslag: Mega Power Plant (Spliff Seeds)

Ik kies deze ronde weer eens voor een van mijn favoriete soorten nl. Mega Power Plant van Spliff Seeds. Ik heb een tijdje niks kunnen doen dus ik zoek sowieso een plant die veel opbrengt. Wat dat betreft heeft de Mega Powerplant van Spliff Seeds in het verleden bewezen haar neem waar te maken. Ik hou van deze soort omdat het me naast een mooie opbrengst een heerlijke euforische high geeft. Ik werk een paar dagen per week thuis dus dat is het effect waar ik naar op zoek ben. De Mega Powerplant is een sterke soort die zichzelf al lang en breed bewezen heeft. MPP is de Indica tegenhanger van de Sativa dominante Powerplant (Een heuse coffeeshop klassieker).

Het ontkiemen ging weer prima. Ik ontkiem altijd meer zaden dan ik nodig heb. Van de 10 zaden kwamen er 9 uit. Daar heb ik de vijf beste uitgezocht. Een goed begin is het halve werk. Ik heb met zaden van Spliff Seeds eigenlijk alleen maar goede ervaringen bij het ontkiemen. Dit kan zeker niet van iedere zaadbank gezegd worden.

Ik kweek in een ruimte van 1 bij 1 meter en heb een 264 watt FULL Spectrum LED lamp van het merk Telos (Telos 10 Pro). De kleine plantjes zijn mooi gezond en groeien vrij snel uit tot volwaardige zaailingen. Vanuit daar verplant ik de planten naar hun grotere potten. Ik gebruik 5 potten van 19 liter. Er passen grotere potten in de ruimte maar het is altijd goed om de planten een beetje ruimte te geven. Zo zitten ze elkaar niet in de weg en kan het licht mooi het bladerdek penetreren.

Qua voeding werk ik altijd met de Biologische voedingslijn van Canna. Canna behoeft waarschijnlijk geen introductie onder de liefhebbers. Een voedingslijn die al lang mee draait en je planten voorziet van alle voedingsstoffen die ze nodig hebben. De biologische gecertificeerde voeding van canna is ook zeer goed voor de smaak van de cannabis.

Ik hou de temperatuur voor de kleine plantjes rond de 21 graden. Dit is een prima temperatuur voor kleinere wietplantjes. De luchtvochtigheid hou ik hoog in het begin. Rond de 65%. Hier gebruik ik een luchtbevochtiger voor met hygrometer. Daarmee zorg je voor een stabiel klimaat en dat is cruciaal voor een mooi eindresultaat. Na 2 weken breng ik de temperatuur omhoog naar 26 graden. De luchtvochtigheid verlaag ik iets naar 60%. Tijdens de groeifase brand de lamp 18 uur en is de lamp 6 uur uit. Tijdens de groeifase geef ik BioCanna Vega (Groeivoeding) en Rhizotonic (wortelstimulator). Je mengt deze producten met het water. De verhouding staan achterop de fles. Als je die aanhoudt kan er eigenlijk niet veel misgaan. De producten bevatten alle stoffen die de plant nodig heeft.

Na 3 weken zijn de planten ongeveer een halve meter hoog en besluit ik ze te toppen. Ik verwijder bovenin de planten de nieuwste groeischeut. Op die plek ontstaan er 2 of 4 nieuwe groeischeuten. Zo worden ze uiteindelijk mooi breed en vullen ze het oppervlak van de tent op. Er gaat op die manier zo min mogelijk licht verloren. Licht is immers gewicht! Na het toppen van de planten hebben ze even nodig om te herstellen maar de planten groeien al vrij snel weer de hoogte (en breedte) in. MPP maakt grote groene (indica) bladeren aan. Ik kies ervoor om na een week of 4 enkele van de hele grote bladeren te verwijderen. Een stuk of 4 per plant. Zo valt er meer licht onderin de plant en zul je zien dat daar ook toppen/topjes ontstaan.

Na 6 weken groeien (de tent zit goed vol, wellicht alsnog iets te vol) kies ik ervoor om de tijd van de lamp te veranderen. Ik laat de lamp vanaf nu 12 uur branden en 12 uur niet. Op die manier denkt de plant dat het herfst is en zal ze gaan bloeien. Al snel verschijnen de eerste bloeiharen.

TIP: Kies het moment om de lamp 12 uur aan en 12 uur uit te zetten zorgvuldig. Let op dat je planten niet te hoog worden voor je de lamp omschakelt. Wietplanten kunnen nog 2 keer zo groot worden nadat je de lamp omschakelt.  Het is belangrijk om rekening te houden met de afstand van de bovenste toppen tot de lamp.

Na het verschijnen van die bloeiharen wacht ik ongeveer een week en dan verander ik de voeding die ik aan de plant geef. Ik stap over op BioCanna Flores en Boost. Deze producten helpen bij het maken van mooie grote toppen en bevorderen de smaak van die toppen omdat er geen minerale stoffen in de biologische voedingslijn van canna zit. Je kunt deze producten de gehele bloeifase meegeven.

Ik laat de planten vanaf het omschakelmoment 9 weken bloeien. Tijdens de bloeifase is het belangrijk om de luchtvochtigheid naar beneden te brengen om toprot te voorkomen. Gebruik hiervoor je afzuiger. Wietplanten willen tijdens de bloeifase een luchtvochtigheid van 50%. Streeft hiernaar, het is natuurlijk niet altijd mogelijk om hier precies op uit te komen. Overigens nog een reden waarom ik voor de MPP kies. Het is een sterkte plant die wel tegen een stootje kan. De plant heeft een hoge schimmelresistentie. Daarmee is deze soort trouwens ook zeer geschikt voor een mooie buitenkweek. Als de zon OOIT nog gaat schijnen ;).

Na 8 weken zitten alle planten vol met mooie dikke toppen. Ik verwijder nog een keer grotere bladeren en laat de planten nog even een week afrijpen. Dan is het tijd voor de oogst!

Deze oogst had ik 318 gram. Je weegt de wiet nadat de takjes breken als luciferstokjes. Dat is vaak na een dag of 10/14. Ik weeg nooit nat, dat is alleen maar jezelf voor de gek houden. Al met al weer een zeer fijne kweekervaring. Nu ik dit mooie resultaat heb geboekt ga ik eens even rustig kijken bij Spliff Seeds naar een wat exotischere soort. Ook omdat de zomer eraan komt (in de verte). Het zal ongetwijfeld wel even warm en klam gaan worden. Ik ga een soort uitzoeken die daar tegen kan. Dat biedt mogelijkheden voor een mooie USA soort. 😊

Facebook
Twitter
WhatsApp