LBC Studios is bezig met ontwikkelen van ‘Bob Marley Mobile Game’

CANADA – Bob Marley World Tour Mobile Game is een ritmespel waarin spelers de muziek van Marley ten gehore brengen. Daarnaast beheren zij de ontwikkeling van zijn band naar het sterrendom. Het spel wordt ontwikkeld door het Canadese LBC Studios en is gratis te spelen. LBC Studios gaat hiervoor een partnerschap aan met Marley Merchandising. Deze organisatie word beheerd door de Marley Familie zelf. De studio richt zich op het maken van spellen over de snel groeiende cultuur van gelegaliseerde cannabis. In hun Marley-spel wordt wiet overigens niet genoemd. Dit bedrijf verleent de officiële licenties voor het imago van Bob Marley. Voorlopig is het spel aangekondigd voor het einde van dit jaar. De studio zal met het spel ook One Tree Planted steunen, het goede doel van de familie Marley, dat wereldwijd aan herbebossing werkt.

De spelers kunnen originele nummers van Marley en remixen uit verschillende genres uitvoeren, met RPG band building progressie. Als de game een succes word is LBC Studios van plan om de playlist uit te breiden. Er zullen dan ook nummers beschikbaar komen van artiesten die zijn beinvloed door Marley’s werk. De vormgeving is gericht op een jonger publiek. Wij hopen eigenlijk alleen maar dat het met een beetje stijl gebeurd. De afbeelding en naam van Bob Marley worden helaas te pas en te onpas gebruikt. Als we de dame op de achtergrond van de tekening zien zijn we niet erg hoopvol in ieder geval. … maar als de Marley Familie zich ermee bemoeit zal het wel goedkomen, toch? …Time will Tell…

Gamesindustry.biz

In gesprek met website gamesindustry.biz geeft Solon Bucholtz (LBC Studios oprichter) aan waarom het spel over het Jamaicaanse icoon geen wiet bevat “Toen we besloten het Marley-spel te ontwikkelen, wilden we er zeker van zijn dat we een spel bouwden dat niet alleen bedoeld was voor Marley-fans en muziekfans, maar ook echt voor gamers,” legde Bucholtz uit. “En we wilden ervoor zorgen dat het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk was. Een van de uitdagingen van bijvoorbeeld Hempire is dat er landen zijn waar we dat spel niet kunnen distribueren, puur op basis van de inhoud.”

Classificatie E

Het eerder uitgebrachte spel Hempire van LBC Studios heeft de classificatie M. Hierdoor is het alleen toegankelijk is voor een publiek van 17 jaar en ouder. Bob Marley’s World Tour heeft de classificatie E heeft gekregen voor iedereen. De bezorgdheid over verwijzingen naar drugs in spellen heeft ook gevolgen. Gevolgen voor de plaats en de wijze waarop reclame voor het spel kan worden gemaakt. Een kwestie die eerder actueel was voor LBC Studios bij eerder uitgebrachte spellen. Hun vorige games zijn Hempire, een managementsimulatie voor wietteelt, en Tasty Buds, een drie-op-een-rij spel waarin spelers nieuwe cannabissoorten creëren. (Bron: LBC Studios)

Bob Marley World Tour Mobile Game (2022)
FB: LBC Studios | Facebook >
Website: LBC Studios Canada >

Facebook
Twitter
WhatsApp